about_nide

Nordic Institute of Dental Education kasvattaa toimintaansa

19.08.2019

Nordic Institute of Dental Education (NIDE) on Turun yliopiston ja maailman johtaviin hammashoitolaitteiden valmistajiin kuuluvan suomalaisen Planmeca Oy:n perustama koulutusvientiyritys, joka tarjoaa täydennyskoulutusta hammaslääketieteen ammattilaisille ympäri maailman. NIDE tähtää tulevaisuuteen vahvistamalla toimintaansa entisestään.

Hammaslääketieteen teknologiat kehittyvät jatkuvasti, ja myös ennalta ehkäisevä hammaslääketiede ja oikomishoidot ovat yhä tärkeämpiä alueita. Nordic Institute of Dental Educationin (NIDE) tavoitteena on yhdistää nopeasti kehittyvät teknologiat ja kirkkaimmat akateemiset mielet hyödyttämään hammaslääketieteen ammattilaisia maailmanlaajuisesti. Tarve akateemisesti akkreditoiduille koulutusohjelmille on suuri ympäri maailman.

– NIDE tarjoaa akkreditoituja, tutkimukseen perustuvia täydennyskoulutusohjelmia, jotka vastaavat jatkuvasti kasvavaan tarpeeseen hoitoratkaisuille, jotka helpottavat hammaslääkäreiden päivittäistä työtä kaikkialla maailmassa, NIDE:n toimitusjohtaja Thomas Koponen sanoo.

– Valmistajat tuovat markkinoille päivittäin uusia työkaluja, ohjelmistoja ja laitteistoja, jotka voivat parantaa potilaiden hoitoa merkittävästi ja toisaalta vähentää inhimillisiä virheitä leikkauksissa, diagnostiikassa ja hoitojen suunnittelussa. Laadukkaita koulutusohjelmia, jotka opettaisivat kliinikkoja käyttämään näitä uusia välineitä ei kuitenkaan ole kaikkialla tarjolla, Koponen huomauttaa.

Tuleviksi vuosiksi NIDE on valinnut pilottiohjelmilleen tietyt strategiset markkina-alueet, kuten Persianlahden ympäristön arabimaat. 

NIDE Management Team

Laaja kurssivalikoima houkuttelee

NIDE:n kursseja on järjestetty Turun yliopiston hammaslääketieteen laitoksella ja Helsingissä Planmecan pääkonttorilla ja Digital Academy Training Centressä syksystä 2015 alkaen. 

Kursseja voidaan järjestää koulutusvientinä myös tilaajien kotimaissa. Viime vuosina kursseja on järjestetty esimerkiksi Shanghaissa, Kroatiassa ja Dubaissa. Myös opetuskielten valikoima on laaja, ja kursseja voidaan toteuttaa englannin ja suomen lisäksi myös ranskaksi, venäjäksi, kiinaksi ja arabiaksi. NIDE järjestää myös kesä-ja talvikouluja.  

NIDE:n akateemisesti akkreditoidut kurssit kattavat monia teema-alueita, kuten CBCT ja CAD/CAM -koulutuksen sekä esteettisen ja korjaavan hammaslääketieteen. Jo yli 500 hammaslääketieteen ammattilaista 40 maasta on tähän mennessä osallistunut NIDE:n kursseille. 

– Yleensä NIDE:n kurssit koostuvat 15 opiskelijasta, ja opetusmenetelmät ovat hyvin käytännönläheiset. Kursseihin sisältyy myös korkeatasoista sosiaalista ohjelmaa luokkahuoneen ulkopuolella, koulutuskoordinaattori Elli Abdou kertoo.

nide_moroccans_course

Uusi akateeminen koordinaattori vahvistaa tiimiä 

NIDE:n tiimi vahvistui keväällä 2018 uudella akateemisella koordinaattorilla, kun tehtävässä aloitti hammaslääkäri Hend Abdelkader. 

Akateemisena koordinaattorina Abdelkader on vastuussa akateemisista asioista, mukaan lukien kurssien suunnittelu, niiden sisältö ja laadun valvonta. Abdelkader osallistuu myös kurssimateriaalien suunnitteluun ja arviointiin. Hän on mukana esimerkiksi suunnittelemassa tulevia yleishammaslääketieteen ja digitaalisen hammaslääketieteen verkkokursseja.

NIDE_vr

– Tehtäväni on varmistaa, että koulutusohjelmamme säilyttävät akateemisen laatunsa ja opintojen hyväksynnän Turun yliopistoon. Lisäksi huolehdin, että NIDE pysyy American Dental Associationin (ADA) hyväksymänä laadukkaana hammaslääkärien täydennyskoulutuksen tarjoajana, Abdelkader selittää.

Lisäksi Abdelkader vastaa hammaslääketieteen laitoksen ja NIDE:n sekä globaalin opettajaverkoston yhteistyön kehittämisestä. 

Yksi NIDE:n vahvuus on maailman arvostetuimmista opettajista koostuva verkosto. Esimerkiksi yhteistyö Etelä-Carolinan lääketieteellisen yliopiston (Medical University of South Carolina, MUSC) on jatkunut jo pitkään. Usein opettajilla on mahdollisuus tarjota vierailuluentoja myös Turun yliopiston hammaslääketieteen perustutkinto-opiskelijoille. 

– Tavoitteemme on tarjota maailman parasta hammaslääketieteen täydennyskoulutusta. Tästä syystä myös opettajamme ovat alansa johtavia asiantuntijoita, ja laajennamme opettajaverkostoamme jatkuvasti uusilla huippunimillä, Abdelkader kertoo.

Hallitus sai uuden puheenjohtajan

Myös NIDE:n hallitus vahvistui vastikään uudella puheenjohtajalla. Turun yliopiston Innovaatiot, yrittäjyys ja koulutusvienti -yksikössä yritysasiamiehenä toimiva Mikko Pohjola nimitettiin tehtävään keväällä 2018. Hallitus vastaa NIDE:n strategisista linjauksista ja toiminnan valvonnasta.  

– NIDE on hieno esimerkki Turun yliopiston jatkuvasti lisääntyvästä panostuksesta koulutusvientiin.  Mahdollisuus kehittää akateemiseen huippututkimukseen ja -koulutukseen perustuvia kursseja yhdessä johtavan hammaslääketieteen laitevalmistajan kanssa on ainutlaatuinen ja tarjoaa todellisen näköalapaikan alalle. NIDE aikoo jatkossa tarttua tähän mahdollisuuteen yhä vahvemmin ja kehittää kansainvälistä yhteistyötä edelleen, Pohjola sanoo.

Mikko Pohjola

Jatkuva oppiminen on elinikäinen velvollisuus, jota – samoin kuin tiedonjanoa ja kriittistä ajattelua –NIDE pyrkii iskostamaan myös opiskelijoihinsa.

– Vetää nöyräksi ajatella kaikkia niitä tuhansia potilaita ja heidän perheitään ympäri maailman, joiden elämänlaatua alumnimme voivat parantaa meiltä saamiensa oppien avulla, Koponen summaa.

Turun yliopiston hammaslääketieteen laitos on johtava ja korkealle arvioitu hammaslääketieteen yksikkö, joka tarjoaa kansainvälisesti korkeatasoista perustutkinto- ja jatkokoulutusta (erikoishammaslääkäri- ja tohtorikoulutus) moderneilla opetusmenetelmillä. Planmeca Oy maailman kolmanneksi suurin hammashoitolaitteiden valmistaja. Yritys on erikoistunut korkean teknologian hammashoitolaitteiden suunnitteluun ja valmistukseen, mukaan lukien digitaaliset hammashoitokoneet, monipuoliset 2D- ja 3D-röntgenlaitteet, CAD/CAM-tuotteet sekä niitä tukevat ohjelmistoratkaisut. Planmeca on myös edelläkävijä digitaalisissa sovelluksissa, jotka takaavat tehokkaan kliinisen informaation hallinnan. 

>> Lue lisää: https://www.nordicdented.com/ 

>> Seuraa sosiaalisessa mediassa: @nidedental

 

Teksti: Tilda Junko
Pääkuva: NIDE

Luotu 19.08.2019 | Muokattu 19.08.2019