EU-tietoa tallekirjaston kokoelmista

08.05.2023

Miten Euroopan unionin instituutiot toimivat? Millainen on EU-lainsäädännön historia ja tulevaisuus? Mikä on EU:n rooli Aasiassa, entä millainen on suhde Natoon? Entäpä millainen on EU:n sosiaali- ja terveyspolitiikka? Miten matkailua mainostettiin Euroopassa 1980-luvulla, ja mitä kirjoitettiin Suomen EU:hun liittymisestä vuonna 1995? Näihin ja muihin kysymyksiin voi löytää vastauksia EU-tallekirjaston kokoelmista.

Educariumin kirjastossa sijaitsee hyvä kokoelma painettua kirjallisuutta kaikille Euroopan unioniin liittyvistä kysymyksistä kiinnostuneille. Kirjaston 1. kerroksessa on eri aihealueiden kirjallisuutta ja toimielinten julkaisuja taloudesta ympäristöasioihin sekä EU-julkaisujen ilmaisjakelupiste. 2. kerroksesta löydät tilastotietoa, lainsäädäntöä ja tuomioistuinsarjoja, esimerkiksi Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen tapausraportteja. Lisäksi Calonian kirjaston varastosta löytyy mm. Virallista lehteä ajalta, jolloin vain sen painettu versio oli todistusvoimainen.

Tallekirjasto on saanut ilmaiseksi EU:n ja sen toimielinten virallisjulkaisuja vuodesta 1973 asti, minkä lisäksi on hankittu esimerkiksi tutkimuskirjallisuutta. Keskeistä aineistoa on hankittu myös takautuvasti, joten arvokkaat kokoelmat ulottuvat vuoteen 1953! Uudemmat EU:n julkaisutoimiston tuottamat sähköiset julkaisut löytyvät Volterin kautta.

Tallekirjasto tarjoaa myös apua EU-tiedonhakua koskevissa kysymyksissä ja koulutusta tiedonlähteiden käyttöön. Tallekirjaston asiantuntijat tavoitat osoitteesta tietopalvelu@utu.fi. Olemme tavattavissa myös Vähätorilla Eurooppa-päivän tapahtumassa 9.5. klo 12 - 16.

Luotu 08.05.2023 | Muokattu 08.05.2023