FinEd-verkoston uutiskirje 3/2016

20.09.2016

Tämä on FinEd-verkoston uutiskirje. Uutiskirjeet lähetetään kaikille FinEd-verkostoon kuuluville yliopistokohtaisten yhteyshenkilöiden tai sähköpostilistojen kautta ja julkaistaan FinEd-verkoston nettisivulla.

​FinEd-vuosiseminaarin satoa

FinEd järjesti kansalliseen ja kansainväliseen julkaisemiseen keskittyvän vuosiseminaarin 25.–26.5.2016 Helsingissä Sofian Kulttuurikeskuksessa. Kutsupuhujina mukana oli professori Diane Reay (Cambridgen yliopisto) ja toimittaja Kaisa Leino Kasvatus-lehdestä. Kutsuluentojen lisäksi seminaarissa työskenneltiin työpajoissa, joissa tohtorikoulutettavat työstivät ennakkoon toimittamiaan artikkeliluonnoksia tai analysoivat jo julkaistuja artikkeleja. Lataa tästä Diane Reayn keynote-diat “Academic Publishing – Learning from the UK Experience” sekä Kaisa Leinon esityksen “Some Notions about National Publishing”.
 
Seminaariin osallistui yhteensä 49 tohtorikoulutettavaa: 44 tohtorikoulutettavaa kaikista FinEd-verkoston jäsenyliopistoista (ISY, JY, LY, OY, TaY, TY ja ÅA) sekä omakustanteisesti viisi tohtorikoulutettavaa Helsingin yliopistosta. Kevään aikana seminaariin ilmoittautuneiden määrä ylitti reilusti osallistujien maksimimäärän, mutta peruutusten ansiosta myös kaikki varasijalistalle ilmoittautuneet voitiin lopulta kutsua mukaan. FinEd-verkosto kustansi jäsenyliopistojen tohtorikoulutettavien matka- ja ylläpitokulut verkoston varoista. Ohjaajina seminaariin osallistui 11 henkilöä.
 
Seminaarin jälkeen koordinaattori keräsi osallistujilta palautetta, johon vastasi 24 tohtorikoulutettavaa (49 %) ja neljä ohjaajaa (44 %). Palautetta annettiin sekä numeerisessa että sanallisessa muodossa ja se oli yleisilmeeltään erittäin tyytyväistä. Osallistujat antoivat palautteessaan myös monia kiinnostavia ideoita tulevien seminaarien aiheiksi, joita hyödynnetään mielellään suunnittelussa. Tutustu palautekoosteeseen kokonaisuudessaan täällä.

FinEd-verkoston ja TY:n kasvatustieteiden tiedekunnan yhteinen konferenssi 16.11.2016 Turussa – ilmoittaudu mukaan 10.10.2016 mennessä!

Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunta ja FinEd-verkosto järjestävät 16.11.2016 tohtorikoulutettavien vuosikonferenssin otsikolla ”Rethinking Research Methodology”. Konferenssi järjestetään Kasvatustieteen päiviä edeltävänä päivänä, joten siitä on mahdollista jatkaa tiiviisti kasvatustieteen parissa vielä parin päivän ajan. Koko konferenssi esityksineen pidetään englanniksi.
 
Konferenssin aamupäivä koostuu TY:n kasvatustieteiden tiedekunnan tohtorikoulutettavien posterisessiosta, johon FinEd:n jäsenet ovat tervetulleita kuuntelemaan ja keskustelemaan. Kutsuluentona kuullaan professori Niina Nummelan (Turun Kauppakorkeakoulu) kiintoisa esitys otsikolla "Put in the sugar, and then add the eggs... or is it the other way around? Mixing qualitative and quantitative methods". Iltapäivällä järjestetään kymmenen rinnakkaista työpajaa toisiaan täydentävillä, monipuolisesti kiinnostavilla teemoilla. Konferenssi päättyy buffet-päivälliseen. Konferenssi on osallistujille ilmainen, mutta tohtorikoulutettaville ei makseta matka- tai majoituskuluja.
 
Katso tarkemmat tiedot konferenssin ohjelmasta, postereista, työpajoista ym. FinEd-nettisivuiltaKonferenssin ilmoittautuminen muille kuin Turun yliopiston FinEd-tohtorikoulutettaville on avoinna 10.10.2016 asti osoitteessa https://www.webropolsurveys.com/S/90617407E61D2149.par. Lämpimästi tervetuloa mukaan! Huom. Työpajoihin valitaan osallistujat ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannattaa olla nopea!

FinEd-mentoripooli avattu!

FinEd-verkoston mentoripooli on nyt avattu verkoston nettisivuillaMukaan pooliin on kutsuttu jokaisesta FinEd-jäsenyksiköstä vähintään kaksi mentoria. Mentoripoolin kautta verkoston tohtorikoulutettavat voivat ottaa yhteyttä oman aihepiirinsä asiantuntijoihin ja pyytää heiltä esimerkiksi kommentteja kirjoittamiinsa teksteihin. FinEd-mentorit ovat sitoutuneet osallistumaan mahdollisuuksiensa mukaan verkoston vuosiseminaariin ja mahdollisiin esiseminaareihin sekä ovat valmiita osallistumaan mentorointiin. Yhteydenotoissa on mentorin vastuulla vastata omasta puolestaan oma työtilanteensa huomioiden, mentorointiin ei ole ehdotonta velvoitetta tai pakkoa.
 
FinEd tarjoaa hyvän verkostoitumiskanavan ja arvokasta kokemusta myös ohjaajille ja mentoreille. Mukaan mentoreiksi toivotaan myös verkoston piiristä väitelleitä post doc -vaiheen tutkijoita. Jos olet kiinnostunut toimimaan FinEd-verkostossa mentorina, ole yhteydessä koordinaattoriin!

Tulevia konferensseja

Muuta

Kansallinen Aurora-rahoitustietokanta lopettaa toimintansa  

Kansallista Aurora-rahoitustietokantaa www.aurora-tietokanta.fi ei enää ylläpidetä taustarahoituksen huomattavan kaventumisen vuoksi. Merkittävin yksittäinen tekijä toiminnan loppumiselle on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksen loppuminen. Tietokannalle ei ole tällä hetkellä jatkajaa, mutta keskusteluja käydään toiminnan mahdollisesta jatkamisesta pienimuotoisempana.
 
Tietokannan tiedot olivat Auroran ilmoituksen mukaan nähtävissä vain elokuun loppuun asti, eikä uusia tietoja ole lisätty kesäkuun jälkeen. Kuitenkin nettisivuilla tiedot näyttävät näkyvän edelleen, joten viimeistään nyt kannattaa käydä tallentamassa kiinnostavien rahoittajien tiedot itselle.
 
Aurora -tietokannasta on koonnut yhteen sekä tieteen, taiteen että kulttuurin rahoituslähteet, niin projektirahoituksen kuin henkilökohtaiset apurahatkin. Tietokanta on sisältänyt rahoittajia Suomesta sekä ulkomaisia rahoittajia, joiden rahoitusta suomalaisten tai Suomessa asuvien on mahdollista hakea. Rahoittajia on listattu noin 800. Aurora -tietokanta on kaikille avoin ja maksuton. Tietokannan tiedot on tuottanut Turun yliopisto ja järjestelmää ylläpiti Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta ry (SRNK).

FinEd-koulutustarjottimen julkaisu viivästyy

Verkoston vuosiseminaarissa viime toukokuussa esiteltiin alustavia suunnitelmia FinEd-verkoston yhteisestä koulutustarjottimesta. Koordinaattori on ollut yhteydessä jäsenyksiköihin, mutta valitettavasti tarjotinta ei saatu koottua riittävän yksityiskohtaisessa ja kattavassa muodossa vielä tälle syyskaudelle. Verkoston yhteisen koulutustarjottimen suunnittelua ja kokoamista jatketaan.
 
 
Seuraava uutiskirje ilmestyy loppusyksystä 2016. Ole yhteydessä koordinaattoriin, mikäli sinulla on asioita, joista haluaisit uutiskirjeessä informoitavan.
 

Värikästä syksyä kaikille FinEd-verkoston jäsenille! 

Luotu 20.09.2016 | Muokattu 23.09.2016