FITechiltä maksuttomia digitaitoja kehittäviä verkkokursseja kaikkien saataville

17.08.2020

Suomalaisten tekniikan alan yliopistojen FITech pilotoi kevään ja kesän aikana maksuttoman verkkokurssikokonaisuuden, joka avaa jokapäiväisten ohjelmistojen ja sovellusten toimintaperiaatteita. FITech-verkostoyliopiston kurssit sopivat hyvin myös yrityksille, jotka haluavat uudistaa henkilöstön osaamista.

Nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä digitaitojen ajan tasalla pitäminen on tärkeää. Ohjelmistot ovat oikeastaan kaikkien digitaalisten laitteiden ja palveluiden taustalla, joten niiden ymmärtäminen on nyky-yhteiskunnassa oleellista.

- Työelämän digitalisoitumisen edellytys on, että myös henkilöstö osaa ja haluaa ottaa uudet teknologiat käyttöön. Valmiudet hyödyntää digitaalisia työkaluja ja menetelmiä ovat oleellista osaamista tämän hetken työmarkkinoilla. Nämä kurssit ovat myös väylä alan vaihtoon sitä harkitseville, kertoo Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja ja FITechin johtoryhmän jäsen Rasmus Roiha.

FITechin kokonaisuus vastaa tähän tarpeeseen. FITech 101: Digi & Data on kokonaisuus, josta jokainen voi valita itselleen sopivia yksittäisiä tai useampia kursseja. Tällä hetkellä valikoimassa on kolme kurssia, jotka voi suorittaa omaan tahtiin verkko-opintoina. Opintopisteiden lisäksi osallistuja saa halutessaan myös Linkedin-suoritusmerkin uusista, päivitetyistä taidoistaan.

Noin 500 suomalaista päivitti digitaitojaan jo pilottikursseilla, joiden toteutuksesta vastaa Aalto-yliopisto. Supply Chain Specialistina työskentelevä Jemina Ikonen aloitti ensimmäisten joukossa Johdatus ohjelmointiin -kurssilla.

- Suoritin kurssin parissa viikossa, arki-iltaisin ja viikonloppuina opiskellen. Opinnot sujuivat hyvin, ja innostuin jatkamaan suoraan kokonaisuuteen kuuluvaan Data ja tieto -kurssiin ja kolmanteenkin, Internet ja selainohjelmointi-kurssiin, Ikonen kertoo. Kurssilla perehdyttiin dataan, tietoon ja tietokantoihin, jotka ovat meidän kaikkien arjessa läsnä ja joiden osaamista tarvitaan erityisesti digitaalisessa työssä.

FITech 101: Digi & Data täydentyy vielä muutamilla kursseilla syksyn aikana. Lisäksi FITech-verkostoyliopiston muusta opintotarjonnasta löytyy kaikkiaan yli 200 kurssia maksuttomia jatko-opintoja erilaisiin tietotekniikan osaamistarpeisiin.

FITechin tavoitteena on saada kursseille vuoden loppuun mennessä 20 000 osallistujaa. Opinnot voi aloittaa osoitteessa https://fitech.io/fi/fitech-101-digi-data/.

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa valikoituja opintoja kaikista tekniikan alan yliopistoista Suomessa: Aalto-yliopistolta, LUT:lta, Vaasan yliopistolta, Oulun yliopistolta, Tampereen yliopistolta, Turun yliopistolta ja Åbo Akademilta sekä Jyväskylän yliopistolta. Maksuttomat kurssit ovat kaikille avoimia ja niitä voi suorittaa jokainen lukiolaisista työikäisiin. FITech-verkostoyliopiston perustajajäseniä ovat yliopistojen lisäksi Teknologiateollisuus ry ja Tekniikan Akateemiset TEK ry.

Luotu 17.08.2020 | Muokattu 28.08.2020