Merenkulun ja satamatoimintojen perusteet 9.-10.9.2020 Helsingissä

31.03.2020

Viime päivinä on konkreettisesti noussut esille satamien ja merilogistiikan merkitys osana huoltovarmuutta poikkeustilanteessa. Merenkulun ja satamatoimintojen perusteet perehdyttää osallistujat merisektorin toimintaan. Käyntännönläheisyyttä ja konkreettisuutta koulutuspäiviin tuo laiva- ja satamavierailu.

Koulutus tarjoaa perehdyttävän tietopaketin merenkulku- ja satama-alasta niihin liittyvissä tehtävissä jo toimiville tai alalle siirtyville henkilöille. Aiheina ovat kauppamerenkulun peruskäsitteet ja säädökset, alan keskeiset toimijat, varustamotoiminta ja rahtimarkkinat. Omana kokonaisuutenaan tutustutaan satamajärjestelmään, satamien toimintaympäristöön ja sidosryhmiin. Myös monimuotoinen meriklusteri, laivojen uudet käyttövoimat ja ympäristövaikutukset soveltuvin osin sekä erilaiset uudet tekniset ratkaisut ja niiden mukanaan tuomat muutokset tulevat tutuiksi luentojen kautta.

Satama- ja laivavierailu tuovat konkreettisuutta ja käytännönläheisyyttä koulutuskokonaisuuteen.

Koulutus on suunnattu aihepiirien yrityksissä ja organisaatioissa työskenteleville, joilla on muu kuin merenkulun tausta. Se sopii hyvin myös laajasti ulkomaankaupan, logistiikan, huolinnan ja teollisuuden kuljetusten parissa työskenteleville. Koulutus tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden päivittää osaamista.

Luotu 31.03.2020 | Muokattu 08.05.2020