Taustalla kukkia, päällä teksti Oikeustieteellisen tiedekunnan publiikki ja Onnea kaikille valmistuneille!

Oikeustieteellisen tiedekunnan publiikkia juhlittiin virtuaalisesti

24.06.2021

Oikeustieteellisen tiedekunnan publiikissa juhlistettiin kymmeniä maistereiksi ja tohtoreiksi valmistuneita virtuaalisessa publiikissa 18.6.2021.

Tervehdyspuheen valmistuneille piti oikeustieteellisen tiedekunnan dekaani Anne Kumpula

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen toi valmistuneille valtioneuvoston tervehdyksen videon välityksellä.

Senilexin hallituksen jäsen Sanna Auressalmi onnitteli valmistuneita Senilexin puolesta. Senilex-stipendin tänä keväänä sai OTM Aino Mutikainen.

Lari Sorvari tervehti valmistuneita Lexin hallituksen edustajana ja valmistuneen puheen piti OTM Hanni Tihilä.

Kaikissa puheenvuoroissa nousi esiin koronavuoden hämmentävyys ja sen tuoma epävarmuus. 

Dekaani Anne Kumpula totesi, että keväällä 2021 valmistuneet ehtivät osallistua yliopistoyhteisön arkiseen elämään, luennoille, seminaareihin ja vapaa-ajan tapahtumiin. Hän nosti esiin myös sen, että tiedekunnan opiskelijat ja opettajat kykenivät ällistyttävän nopeasti sopeutumaan etäopiskelun arkeen. Todennäköisesti tätä uuteen sopeutumisen taitoa tullaan juristeilta edellyttämään jatkossakin, Kumpula totesi. Oikeustieteellisen tutkinnon vahvuus, mutta myös sen vaativuus on, että sen tulisi tarjota juristeille valmiudet vastata uusiin oikeudellisiin haasteisiin. Hän korosti, että väitöskirjatutkijat ja opiskelijat ovat aina haastaneet, esittäneet uutta ja tuoneet merkittävän panoksensa tiedekunnan kehittämiseen. Kyky tarttua uuteen näkyy myös väitöskirjojen ja OTM-tutkielmien teemoissa. Ilahduttavaa on se teemojen ja näkökulmien rikkaus, joka niistä välittyy, totesi Kumpula. Väitöskirjatutkijoilla ja opiskelijoilla on rohkeutta tarttua uusiin ja varsin vaativiin teemoihin ja tuottaa ansiokasta tutkimusta. 

Valmistuneen puheenvuoron käyttänyt Hanni Tihilä korosti omassa puheenvuorossaan oikeustieteellisen tutkinnon laaja-alaisuutta ja laadukkuutta. Tutkinnon vahvuus on, että se antaa valmiudet hyödyntää ja kehittää oikeudellista asiantuntijuutta hyvin erilaisissa tehtävissä. Hän nosti esiin myös sen, että työelämä on tärkeä koetinkivi opintojen työelämärelevanssin arvioinnissa. Hänelle turkulainen oikeustieteen tutkinto on antanut hyvät ja monipuoliset välineet juristiuran rakentamiselle. 

Saman teeman nosti esiin tiedekunnan alumnien puheenvuoron käyttänyt Sanna Auressalmi. Hän rohkaisi valmistuneita rohkeasti etsimään omaa juristinpolkuaan ja etsimään myös uusia polkuja.

Publiikin musiikista vastasi Turun yliopiston kuoro. He esittivät videolla kappaleet Koulutie ja Aurinkolaulu.

Toivotamme kaikille valmistuneille lämpimät onnittelut ja toivomme yhteydenpitomme säilyvän. Siksi toivomme, että pidät yhteystietosi ajantasalla.

Luotu 24.06.2021 | Muokattu 24.06.2021