Yliopisto tukee Aurumin mielenilmauksen järjestämistä ja pitää keskustelutilaisuuksia

21.09.2023

Turun yliopiston ja Åbo Akademin rehtorit tukevat keskiviikkona 20.9. alkanutta mielenilmauksen järjestämistä. Turun yliopisto ja Turun yliopiston ylioppilaskunta järjestävät keskustelutilaisuuksia mielenilmaukseen osallistuville opiskelijoille.

Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteisessä Aurum-rakennuksessa alkoi keskiviikkona 20.9. iltapäivällä mielenilmaus. Mielenilmaukseen osallistuu noin 20 Turun yliopiston ja Åbo Akademin opiskelijaa. Mielenilmauksessa opiskelijat kritisoivat muun muassa Suomen hallituksen kaavailemia tukileikkauksia. 

Turun yliopiston rehtori Jukka Kola ja Åbo Akademin rehtori Mikael Lindfelt ovat antaneet tukensa mielenilmauksen järjestämiseen, ja mielenilmaukseen osallistuvilla opiskelijoilla on lupa yöpyä Aurumissa sillä ehdolla, että mielenilmaus sujuu rauhallisesti eikä vaikuta rakennuksen muuhun käyttöön.

– Turun yliopisto haluaa tukea opiskeluedellytysten kehittämistä sekä avointa keskustelua. Sekä yliopisto että ylioppilaskunta ovat korostaneet laadukkaan ja monipuolisen korkeakoulutuksen merkitystä koko Suomen menestykselle. Tarvitsemme paljon lisää korkeasti koulutettuja kotimaisia ja kansainvälisiä osaajia tuottamaan uutta ajattelua ja uusia ratkaisuja, rehtori Jukka Kola sanoo.  

Yliopistojen rehtorineuvosto Unifi julkaisi hiljattain kannanoton, jossa todetaan, että yliopistot eivät hyväksy syrjintää tai rasismia. 

Turun yliopisto ja Turun yliopiston ylioppilaskunta järjestivät mielenilmauksen järjestämisestä vastaaville opiskelijoille keskustelutilaisuuden 22.9., jossa oli läsnä muiden muassa Turun yliopiston vararehtori Mika Hannula ja ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Akseli Tiitta.

Yliopisto järjesti mielenilmauksesta vastaaville opiskelijoille myös maanantaina 25.9. tilaisuuden, jossa keskustelemassa oli Turun yliopiston vararehtori Piia Björn.

Turun yliopisto ja Åbo Akademi järjestivät keskustelutilaisuuden mielenilmauksesta vastaaville opiskelijoille torstaina 28.9.. Tuolloin keskustelemassa oli muun muassa Turun yliopistosta hyvinvointijohtaja Tom Riski ja hyvinvointipalvelujen asiantuntijoita. 

Rehtori Kola oli keskustelutilaisuuksien järjestämisen aikana työmatkalla ulkomailla.  

 

 

 

Uutista päivitetty:
23.9.2023: Lisätty tieto maanantain 25.9. keskustelutilaisuudesta.
26.9.2023: 
Lisätty tieto torstain 28.9. keskustelutilaisuudesta.
27.9.2023 Lisätty tieto Åbo Akademin osallistumisesta keskustelutilaisuuteen 28.9.

Luotu 21.09.2023 | Muokattu 02.10.2023