Anna Karhu profiilikuva
Anna
Karhu
tutkimuspäällikkö, Pan-Eurooppa Instituutti

Ota yhteyttä

+358 29 450 4067
+358 50 505 7868
Rehtorinpellonkatu 3
20500
Turku

Asiantuntijuusalueet

Kauppapolitiikka, Institutionaalinen teoria
Vähittäiskaupan kansainvälistyminen
Lääketeollisuus
Institutionaaliset logiikat
Institutionaalinen monimutkaisuus, kollektiivinen toimijuus

Biografia

Anna työskentelee tutkimuspäällikkönä Pan-Eurooppa Instituutissa. Hän työskentelee parhaillaan kehittääkseen koulutusta ja tutkimusta, joka yhdistää globaalin kauppapolitiikan muutokset ja kansainvälisen liiketoimintaympäristön ja -mahdollisuudet. Hän työskentelee ulkopuolisesti rahoitetuissa projekteissa sekä  opettaa ja ohjaa pro gradu -töitä. Anna väitteli loppu vuodesta 2023 ja hänen väitöskirja liittyy lääketeollisuuden institutionaaliseen monimutkaisuuteen. Anna on suorittanut maisterin tutkinnon Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta (Teollisuusjohtaminen) ja kandidaatin tutkinnon Turun ammattikorkeakoulusta (biotekniikka). Hän on työskennellyt aiemmin Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa ja Turun yliopiston lääketieteellisen biokemian laitoksella. Vapaa-aikansa Anna viettää perheen ja ystäviensä kanssa sekä puutarhanhoidon parissa.

Opetus

Anna vastaa kauppapolitiikkaan liittyvästä maisteritason kurssista ja koordinoi monialaista kauppapolitiikkaan ja globaalin kaupan kehitykseen liittyvää opintokokonaisuutta. Lisäksi hän ohjaa pro gradu -ryhmiä.

Tutkimus

Annan tutkimus keskittyy kansainvälisen liiketoiminnan ja politiikan vuorovaikutukseen. Hänen tutkimuksensa keskittyy muuttuvan kansainvälisen liiketoimintaympäristön ja eri tasoisen vuorovaikutuksen dynamiikan ymmärtämiseen. Liiketoimintaympäristön monimutkaisuuden ymmärtämisen lisäksi Anna on kiinnostunut useiden toimijoiden kyvystä ja mahdollisuuksista voittaa monimutkaisuudesta johtuvia haasteita kollektiivisen toimivallan kautta. Hänen tutkimuksensa on keskittynyt kauppapoliittisiin muutoksiin ja niiden vaikutuksiin liiketoimintaympäristöön, lääketeollisuuden muutokseen ja kuluttajayhteiskunnan kehitykseen.

Julkaisut

Järjestä: