Hany
Ahmed
väitöskirjatutkija, elintarviketieteet
väitöskirjatutkija, bioteknologian laitos
MSc. (Nutrition)
Ota yhteyttä
Linkit
Julkaisut
Molecular Insights to Gut–Brain Communication: Metabolomics Approach on Lifestyle Influences (2025)
(G5 Artikkeliväitöskirja)Fecal transplantation from humans with obesity to mice drives a selective microbial signature without impacting behavioral and metabolic health (2025)
Scientific Reports
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Existing food processing classifications overlook the phytochemical composition of processed plant-based protein-rich foods (2025)
Nature Food
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Effect of inulin supplementation on fecal and blood metabolome in alcohol use disorder patients: A randomised, controlled dietary intervention (2025)
Clinical Nutrition ESPEN
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Harmonizing human plasma metabolite annotation with Plasma Benchmark (2025)
Nature Metabolism
(B1 Vertaisarvioitu muu artikkeli (esim. pääkirjoitus, letter, comment) tieteellisessä lehdessä)
Serum Metabolite Profile in Progressive Versus Nonprogressive Alcohol-Related Liver Disease: A Cross-Sectional Metabolomics Study (2025)
Liver International
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Metabolite variations in faba bean ingredients: Unraveling the links between off-flavors and chemical compounds (2025)
Food Chemistry
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Blood metabolomic profiling reveals new targets in the management of psychological symptoms associated with severe alcohol use disorder (2024)
eLife
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Lipophilic and Hydrophilic Metabolites as Descriptors of Different Coffee Beverages (2024)
Journal of Agricultural and Food Chemistry
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Microbiota-derived metabolites as drivers of gut-brain communication (2022)
Gut Microbes
(Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A2))