Laura Pouru-Mikkola profiilikuva
Laura
Pouru-Mikkola
kehityspäällikkö, Tulevaisuuden tutkimuskeskus
tohtorikoulutettava, Tulevaisuuden tutkimuskeskus
MA (Futures Studies) M.Soc.Sc.(Geography)

Contact

+358 29 450 3215
+358 50 329 0711
Korkeavuorenkatu 25 Helsinki
00130
Helsinki

Asiantuntijuusalueet

tulevaisuudentutkimus
strateginen ennakointi
julkisen sektorin ennakointi
tulevaisuuslukutaito
tulevaisuuskasvatus
aluekehitys

Biografia

Laura Pouru-Mikkola työskentelee Tulevaisuuden tutkimuskeskuksella kehityspäällikkönä ja väitöskirjatutkijana. Hänen erityisalaansa on ennakointi ja tulevaisuusvalmius systeemisellä, organisatorisella ja henkilökohtaisella tasolla. Hän on työskennellyt lukuisissa tulevaisuudentutkimuksen ja ennakoinnin projekteissa Tulevaisuuden tutkimuskeskuksessa sekä suomalaisessa julkishallinnossa viimeisten kymmenen vuoden aikana. 

Hänen vastuualueensa ovat sisältäneet mm. projektien ja prosessien johtamisvastuuta ja hallintaa, laadullista tutkimus- ja kehittämistyötä, kansainvälistä ja kotimaista poikkisektoraalista sidosryhmäyhteistyötä, tieteen yleistajuistamista ja tiedeviestintää sekä kouluttamista ja koulutussisältöjen kehittämistä. Hänen viimeisimmät projektinsa ovat keskittyneet yksilöllisen tulevaisuuslukutaidon kehittämiseen, kansallisen ennakoinnin arviointiin sekä alueellisten ja organisatoristen visioprosessien fasilitointiin. 

Pouru-Mikkola valmistelee väitöskirjaansa kansallisen ennakoinnin ekosysteemistä sekä on yksi Turun yliopistolle myönnetyn UNESCO-oppituolin Learning for Transformation and Planetary Futures haltijoista. Hän toimii myös Tulevaisuuden tutkimuksen tieteellisen seuran puheenjohtajana. 

Julkaisut

Järjestä: