Leena Erälinna profiilikuva
Leena
Erälinna
kehittämispäällikkö, Areal Research and Development (ARD)
PhD. MMT, agronomi
Katso käynnissä olevat kehittämishankkeet: https://www.utu.fi/fi/yliopisto/brahea-keskus/ruokaketjun-ja-kestavan-kehityksen-kehittamistoimintaa

Ota yhteyttä

+358 29 450 2159
+358 40 684 7450
Joukahaisenkatu 3-5
20520
Turku

Asiantuntijuusalueet

Kiertotalous
Kestävä kehitys
Ravinnekierto
Ruokaketju
Maatalousmuovi
Arvon muodostus b-to-b-liikesuhteissa.

Biografia

o.s. Marttila


Koulutus

2013: Maatalous- ja metsätieteiden tohtori, agronomi, Taloustieteen laitos, Mmtdk., Helsingin yliopisto.

2012: Ammatillinen opettajankoulutus (60 op). Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Haaga-Helia AMK.

2010: Yliopistopedagogiset opinnot (10 op), opetusnäyte annettu. Mmtdk., Helsingin yliopisto.

2009: Maatalous- ja metsätieteiden lisensiaatti, Taloustieteen laitos, Mmtdk., Helsingin yliopisto.

2002: Maatalous- ja metsätieteiden maisteri, Taloustieteen laitos, Mmtdk., Helsingin yliopisto.

                                                                  

Työkokemus

2014- 2020: Projektipäällikkö, ARD, Turun yliopiston Brahea-keskus.

2012 -2013: Yritysasiamies, Yrityssalo Oy, Salo.

2003- 2011: Apurahatutkija, Taloustieteen laitos, Mmtdk., Helsingin yliopisto.

1987 -          Maatalousyrittäjä, Tuomolan tila, Paimio.


Hallinnollisia tehtäviä

2021- Turun yliopiston edustajana Varsinais-Suomen Ennakointiakatemiassa.     

2020 - Turun yliopiston Kestävän kehityksen ohjausryhmän jäsen.                                                      

2020    EIP- AGRI Reducing the Plastic Footprint of Agriculture -focus group jäsen.

Julkaisut

Järjestä:

Lähiruuan ekologisten vaikutusten selvitys (2014)

Kati Räsänen, Merja Saarinen, Sirpa Kurppa, Frans Silvenius, Inkeri Riipi, Riikka Nousiainen, Leena Erälinna, Laura Mattinen, Sirkka Jaakkola, Sanna Lento, Sari Mäkinen-Hankamäki
(D4 Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti taikka -selvitys)