Liisa Lalu profiilikuva
Liisa
Lalu
projektitutkija, Yleinen historia ja kulttuurihistoria
tohtorikoulutettava, Yleinen historia ja kulttuurihistoria
MA

Ota yhteyttä

Asiantuntijuusalueet

1960-70-lukujen kullttuurihistoria
yhteiskunnalliset liikkeet
muistitieto ja kerronnallisuus
sukupuolentutkimus
tyttötutkimus

Biografia

Olen tohtorikoulutettava ja projektitutkija kulttuurihistorian oppiaineessa Turun yliopistossa. Väitöskirjassani tutkin 1970-luvun taistolaista liikettä naisnäkökulmasta: minua kiinnostaa miten tytöt ja naiset toimivat liikkeessä sekä miten taistolaisuutta toimintaa muistellaan nyt, 2010-luvulla. Tutkimustani rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto ja Turun Yliopistosäätiö. 

Väitöskirjatyön ohessa toimin tutkijana myös Turun yliopiston ylioppilaskunnan historiaa käsittelevässä tutkimushankkeessa. 

Sen lisäksi työskentelen vuonna 2019 Aboagora-hankkeen projektitutkijana. Aboagora on monitieteinen, tieteitä ja taiteita yhdistävä, vuosittain elokuun lopussa Sibelius-museossa järjestettävä symposium. Siinä pääsen yhdistämään omia kiinnostuksen kohteitani tieteen, taiteen ja kulttuurin alalla, sekä saan arvokasta kokemusta koordinaattorin työstä. 

Olen Kulttuurihistorian seuran ja International Society for Cultural History (ISCH) -yhdistysten rahastonhoitaja sekä hallituksen jäsen. 

Opetus

Ohjaan Muisti ja kerronta -teemaseminaaria kulttuurihistorian maisteriopiskelijoille lukuvuonna 2018-2019 yhdessä Karoliina Sjön ja Suvi Karilan kanssa.  

Tutkimus

Olen kiinnostunut yhteiskunnallisten liikkeiden ja 1960- ja 1970-lukujen kulttuurihistoriasta. Erikoistumisalaani on lisäksi muistitieto ja elämäkertatutkimus, sukupuolentutkimus sekä tyttötutkimus. 

Julkaisut

Järjestä: