Liisa Lalu profiilikuva
Liisa
Lalu
väitöskirjatutkija, historia ja arkeologia
MA

Ota yhteyttä

Asiantuntijuusalueet

1960-70-lukujen kulttuurihistoria
yhteiskunnalliset liikkeet
muistitieto ja kerronnallisuus
omaelämäkerralliset aineistot
sukupuolentutkimus
naistutkimus
tyttötutkimus

Biografia

Olen tohtorikoulutettava ja projektitutkija kulttuurihistorian oppiaineessa Turun yliopistossa. Väitöskirjassani tutkin 1970-luvun taistolaista liikettä naisnäkökulmasta: minua kiinnostaa miten tytöt ja naiset toimivat liikkeessä sekä miten taistolaisuutta muistellaan nyt, vuosikymmeniä myöhemmin. Tällä hetkellä työskentelen Koneen Säätiön rahoittamassa Teiniliitto, vimma ja rakkaus -tutkimushankkeessa. Siinä tutkimme ja kirjoitamme Suomen Teiniliiton kauan kaivattua historiaa tunteiden ja kokemuksen näkökulmasta. 

Väitöskirjatyön ohessa olen kirjoittajana Turun yliopiston ylioppilaskunnan 100-vuotishistoriaa käsittelevässä tutkimushankkeessa, joka julkaistaan TYYn juhlavuonna 2022.

Olen Kulttuurihistorian seuran ja International Society for Cultural History (ISCH) -yhdistysten rahastonhoitaja sekä hallituksen jäsen. 

Opetus

Ohjasin Muisti ja kerronta -teemaseminaaria kulttuurihistorian maisteriopiskelijoille lukuvuosina 2018-2019 ja 2019-2020 yhdessä Karoliina Sjön ja Suvi Karilan kanssa.  

Tutkimus

Tutkimuksessani olen erikoistunut erityisesti nuorten poliittiseen aktivismiin sekä yksilöiden kokemuksiin ja muistoihin yhteiskunnallisista liikkeistä. Minua kiinnostaa erityisesti naisten poliittinen aktiivisuus ja toisaalta mahdollisuudet ja tavat toimia yhteiskunnallisissa liikkeissä eri elämänaikoina. Kulttuurihistorian lisäksi erityisalaani on muistitieto ja elämäkerralliset aineistot, kokemuksen historia sekä naishistoriantutkimus. 

Julkaisut

Järjestä:

Johdanto: Etujoukoissa (2023)

Soimetsä Ville, Jouhki Essi, Lalu Liisa
(Kirjan tai muun kokoomateoksen osa (B2))