
Links
Asiantuntijuusalueet
Opetus
Olen luennoinut lukuisilla kursseilla erityisesti teemoista liittyen monilajiseen historiaan sekä yhteiskunnalliseen ja kulttuuriseen eläintutkimukseen. Olen organisoinut myös kursseja liittyen yllä mainittuihin teemoihin. Suunnittelimme ja koordinoimme esimerkiksi kollegani Heta Lähdesmäen kanssa vuonna 2015 kurssin "Humanisti luonnontutkijana", jolla luennoi useita asiantuntijoita erilaisilta humanistisilta aloilta. Vuonna 2020 organisoin ja opetin kansainvälisen luentokurssin "Sea, Nature and Finnish Culture", joka oli erityisen suosittu vaihto-opiskelijoiden keskuudessa. Yksittäisten luentojen ja kurssien lisäksi olen vetänyt useita seminaarikursseja opiskelijoille. Olen vetänyt esimerkiksi vuosina 2013-2018 kulttuurihistorian oppiaineessa maisterivaiheen opiskelijoille tarkoitetuja temaattista seminaareja. Vuoteen 2015 asti opetin yksin muistitietohistoriaa käsittelevää seminaaria. Vuodesta 2015 alkaen opetin yhdessä kulttuurihistorian lehtorin Maarit Leskelä-Kärjen kanssa "Muisti ja kerronta" -seminaaria ja myöhemmin opettajaparina toimi kulttuurihistorian tohtorikoulutettava Karoliina Sjö. Keväällä 2021 vedin historia-aineiden opiskelijoille suunnattua "Ympäristö- ja merihistorian" -seminaaria.
Tutkimus
Olen kulttuuriseen eläin- ja kasvitutkimukseen sekä ympäristöhistoriaan erikoistunut historioitsija ja monilajisen historian dosentti. Olen tutkinut laajasti uudenajan alun sekä 1800- ja 1900-luvun yhteiskuntia ja kulttuuria. Aiemmissa tutkimuksissani olen perehtynyt erityisesti ihmisten ja eläinten jaettuun menneisyyteen, merellisen ympäristön hahmottamiseen pitkällä aikavälillä sekä merenkäynnin kulttuurisiin ulottuvuuksiin. Yleisesti ottaen olen kiinnostunut monista teemoista liittyen inhimillisen ja ei-inhimillisen luonnon suhteeseen. Olen kiinnostunut myös digitaalisen ihmistieteen metodeista.
Johdan Suomen Akatemian rahoittamaa tutkimushanketta Kadonneet, uhanalaiset ja saapuneet lajit – Ihmisten suhde Itämeren muuttuvaan biodiversiteettiin (HumBio). Hankkeen nettisivut löytyvät osoitteesta: http://www.utu.fi/humbio. Suomen Akatemia rahoittaa tutkimusta 2021-2025.