Tatu Hyttinen profiilikuva
Tatu
Hyttinen
apulaisprofessori, oikeustiede
Rikosoikeuden dosentti

Contact

Asiantuntijuusalueet

Rikosoikeus
rikosoikeusteoria
rikosoikeuden yleiset opit
rikosprosessioikeus
perus- ja ihmisoikeuksien vaikutus rikosoikeudessa

Biografia

Tatu Hyttinen työskentelee rikosoikeuden apulaisprofessorina Turun yliopistossa. Hyttinen on myös Turun yliopiston rikosoikeuden dosentti.

Aikaisemmin Hyttinen on työskennellyt muun muassa tohtorikoulutettavana, tutkijatohtorina, erikoistutkijana sekä rikos- ja prosessioikeuden yliopistonlehtorina (Turun yliopisto) sekä rikosoikeuden yliopistonlehtorina (Itä-Suomen yliopisto). Hyttisellä on varatuomarin arvonimi ja akateemisten tehtävien lisäksi hän on työskennellyt erilaisissa rikosoikeudellisissa asiantuntijatehtävissä sekä määräaikaisena käräjätuomarina. Vuosina 2019–2023 Hyttinen on yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan jäsen.

Opetus

Hyttinen on rikosoikeuden vastuuopettaja vastaten rikosoikeuden perus-, aine- ja syventävien opintojen opetuksesta. Hyttinen osallistuu mielellään myös oikeustieteelliseen jatko- ja täydennyskoulutukseen.

Turun yliopistossa Hyttinen on vuonna 2017 palkittu oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Lex ry:n myöntämällä vuoden opettaja palkinnolla. Hyttinen on suorittanut myös opettajan pedagogiset opinnot.

Tutkimus

Hyttinen on kiinnostunut laaja-alaisesti rikosoikeudesta ja rikollisuudesta. Hyttinen on kirjoittanut tai toimittanut yksin tai yhdessä muiden kanssa useita kirjoja sekä tieteellisiä artikkeleita. Tutkimuksissaan Hyttinen on käsitellyt muun muassa rikosoikeusteoriaa ja rikosoikeuden yleisiä oppeja, rahanpesua, viharikoksia sekä perus- ja ihmisoikeuksien vaikutusta rikosoikeuteen. Hyttisen tutkimukselle on tunnusomaista monitieteisyys sekä teorian ja käytännön välinen vuoropuhelu.

Julkaisut

Järjestä:

Rahanpesu (2023)

Hyttinen Tatu, Tapani Jussi
(Artikkeli ammatillisessa kokoomateoksessa (D2))

Petos (2023)

Tapani Jussi, Hyttinen Tatu
(Artikkeli ammatillisessa kokoomateoksessa (D2))

Maksuvälinerikos (2023)

Hyttinen Tatu, Tapani Jussi
(Artikkeli ammatillisessa kokoomateoksessa (D2))