Ohjeet muualta tuleville opiskelijoille

Sähköisessä Exam-tentissä noudatetaan Turun yliopiston sähköisen tenttimisen ohjeita. Käyttäessäsi Turun yliopiston EXAMia sitoudut Turun yliopiston käyttösääntöihin.Tenttitilaan EI SAA viedä mitään materiaalia, papereita, laskinta, matkapuhelinta, älykelloa, juomia yms.

Tenttiajan varaaminen tehdään aina oman korkeakoulun EXAMissa oman korkeakoulun tunnuksella! Varauksen voi tehdä enintään 30 päivää eteenpäin.

Tenttivierailutilanteissa ei ole mahdollisuuksia järjestää tentteihin yksilöllisiä lisä- tai yksilöllisiä järjestelyjä. Ole näissä tilanteissa yhteydessä oman korkeakoulusi yksilöllisistä järjestelyistä vastaaviin henkilöihin.

Tenttivierailutila ja kulku tilaan:

Muualta tulevat opiskelijat voivat tehdä Exam-tentin Turun kauppakorkeakoulun Exam-tilassa, Rehtorinpellonkatu 3, Turku (https://opas.utu.fi/tukkk)

Jos teet tentin arkipäivänä, pääset klo 15.30 asti sisälle rakennukseen ja voit pyytää infosta tilapalvelumestaria avaamaan tenttitilan oven.

Illalla, viikonloppuna ja pyhäpäivinä kulku rakennukseen ja tenttitilaan on kulkukortilla, jonka voi hakea sopivana ajankohtana itse tai asiamiehen välityksellä Turun kauppakorkeakoulun infosta (Rehtorinpellonkatu 3) ma - pe klo 9 - 15.00.

 • Kulkuoikeus tulee voimaan tenttipäivänä, mutta kulkukortin voi hakea sopivana ajankohtana ennen tenttiä.
 • Kulkukorttia hakiessa tulee esittää kuvallinen henkilöllisyystodistus ja Exam-tentin voimassa oleva varausvahvistus (kuvankaappaus tai vastaava koknaisuudessaan).

Kulkukortin nouto valtuutetun asiamiehen toimesta:

 • Asiamiehen valtuutus tapahtuu siten, että lähetä sähköposti kulkuoikeudet@utu.fi – osoitteeseen kotiyliopistosi sähköpostista.
 • Viestissä tulee ilmetä valtuutetun henkilön henkilöllisyys, joka tarkistetaan noutovaiheessa sekä omat tietosi
 • Omissa tiedoissa tulee ilmetä nimi, käyttäjätunnus (oman yliopiston / korkeakoulun tunnus tai tunnukseen pohjautuva sähköpostiosoite) sekä tenttivarauksesta saamasi vahvistus (kuvankaappaus tms.) kokonaisuudessaan. 
 • Valtuuttamallasi henkilöllä tulee siis olla henkilökortti mukana kulkukorttia noudettaessa.

Kulkukortti tulee palauttaa tentin jälkeen tenttitilassa olevaan laatikkoon. Yliopistolla on oikeus laskuttaa palauttamatta jääneistä korteista 50 eur.

Tilassa on reaaliaikainen ja tallentava kameravalvonta.

Työasemat ovat Windows-koneita, joissa on rajattu ohjelmistovalikoima eikä vapaata pääsyä nettiin.  Tenttitilassa ei ole saatavilla "suttupaperia" eikä tilaan saa viedä materiaalia, papereita, laskinta, älykelloa yms. Koneilla on tentin aikana käytettävissä seuraavat ohjelmat/resurssit: Word (ilman oikolukua), Excel (sis. Solver), Paint, PowerPoint, Python (ilman kirjastoja), Dia, Inskscape, RStudio, Note, Notepad++, Qalculate!, pdf-luku ja tallennusohjelma, peruslaskin ja kuulokkeet. Varmista ennen tenttiajan varaamista tentin vastuuopettajalta, että et tarvitse tentissä muita ohjelmistoja.

Exam-tentin suorittaminen TY:n tilassa

Ohjeet ovat voimassa siitä hetkestä lähtien, kun saavut tilaan. Huomaathan, että kyseessä on tenttitilaisuus, jossa vaaditaan ehdotonta hiljaisuutta. Tenttitilaan et saa viedä mitään tavaroita mukanasi (matkapuhelin, älykello, laskin, papereita, materiaalia, eväitä, juomia yms.). Jätä päällysvaatteet, laukku ja muut tavarat tilan ulkopuolella olevaan lokerikkoon. Lokerikko toimii 1 eur kolikolla. Tenttitilassa tarvitset vain lokerikon avaimen sekä opiskelijakortin tai muun kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

Tenttitilasta ei saa poistua kesken tentin suorittamisen. Jos sinun pitää poistua tilasta kesken tentin, keskeytä tentti ja ilmoita tarvittaessa tentin opettajalle.

Suorituksen aikana ei ole teknistä tukea saatavilla. Jos suorituksesi keskeytyy teknisen tai muun syyn vuoksi, poistu luokasta ja lähetä ilmoitus tentin keskeytymisestä verkkolomakkeella mahdollisimman pian.

Jos sinulla on kysyttävää Turun yliopiston Exam-tilasta laita viestiä: exam@utu.fi.

Seuraa yliopiston koronatilanteeseen liittyvää tiedotusta: https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista-koronaviruksesta.

Tenttitilan koneelle kirjautuminen ja tentin tekeminen:

Jos kone on pimeänä tai kiinni.  Heilauta hiirtä tai käynnistä kone näytön oikeasta sivusta virtapainikkeesta.

 • Tenttikoneelle ei tarvitse kirjautua
 • Valitse näytöltä ”Start Exam” (kaksoisklikkaa kuvaketta)
 • Odota, että näytölle avautuu Examin etusivu. Kirjaudu tenttijärjestelmään kohdasta ”Muun korkeakoulun tunnuksella” HAKA login > kirjaudu oman korkeakoulusi käyttäjätunnuksella ja salasanalla.
 • Mikäli olet tenttitilassa väärällä koneella, ohjelma kertoo millä koneella voit tenttisi tehdä.
 • Jos tenttiaikasi ei ole vielä alkanut ja olet oikealla koneella. Odota tenttivarauksesi alkuun. Tentti alkaa automaattisesti.
 • Kun olet tehnyt tentin valmiiksi, tarkasta että olet vastannut kaikkiin kysymyksiin. Palauta tentti EXAMin Tallenna ja palauta tentti –painikkeella. Palautettuasi tenttisuorituksen, valitse vielä työpöydältä toiminto ”Finish Exam”. Tämä tyhjentää kaikki henkilötietoihisi viittaavat sisällöt koneelta.

Ongelmatilanteet tentin aikana

Jos selain kaatuu tai suljit sen vahingossa. Käynnistä EXAM uudelleen pikakuvakkeesta ja tenttisi jatkuu.

Tietokone kaatuu, eikä vastaa komentoihin odottelun jälkeenkään: Käynnistä kone uudelleen näytön oikeasta sivusta virtapainikkeesta (paina pitkään). Kirjaudu koneelle ja käynnistä EXAM uudelleen pikakuvakkeesta ja tenttisi jatkuu.

 

Lisätietoja: exam@utu.fi