Ohjeet muualta tuleville opiskelijoille

Sähköisiin tentteihin saattaa tulla muutoksia lyhyellä varoitusajalla koronaviruksen takia. Seuraa yliopiston tiedotusta aiheeseen liittyen: https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista-koronaviruksesta

Huomioi Exam -tenttitilojen koronaohjeet.

Sähköisessä tentissä noudatetaan Turun yliopiston sähköisen tenttimisen ohjeita. Käyttäessäsi Turun yliopiston EXAMia sitoudut Turun yliopiston käyttösääntöihin.

Muualta tulevat opiskelijat voivat tehdä tentin Turun kauppakorkeakoulun sähköisen tentin tilassa, Rehtorinpellonkatu 3, Turku (https://opas.utu.fi/tukkk)

Kulku tenttitilaan:

Jos teet tentin arkipäivänä pääset sisälle klo 8.15 -15.30. soittamalla ulko-ovessa olevaan numeroon.

Illalla, viikonloppuna ja pyhäpäivinä kulku rakennukseen ja tenttitilaan on kulkukortilla, jonka voi hakea sopivana ajankohtana itse tai asiamiehen välityksellä Turun kauppakorkeakoulun infosta (Rehtorinpellonkatu 3) ma - pe klo 9 - 15.00. Kulkuoikeus tulee voimaan tenttipäivänä, mutta kulkukortin voi hakea sopivana ajankohtana ennen tenttiä. Pääset sisään rakennukseen soittamalla ulko-ovessa olevaan numeroon. Kulkukorttia hakiessa tulee esittää kuvallinen henkilöllisyystodistus ja Exam-tentin voimassa oleva varausvahvistus. Asiamiehen valtuutus tapahtuu siten, että lähetä sähköposti kulkuoikeudet@utu.fi – osoitteeseen kotiyliopistosi sähköpostista. Viestissä tulee ilmetä valtuutetun henkilön henkilöllisyys, joka tarkistetaan noutovaiheessa sekä omat tietosi (nimi, käyttäjätunnus ja opiskelijanumero sekä tenttivarauksesta saamasi vahvistus). Valtuuttamallasi henkilöllä tulee siis olla henkilökortti mukana. Kulkukortti tulee palauttaa tentin jälkeen tenttitilassa olevaan laatikkoon. Yliopistolla on oikeus laskuttaa palauttamatta jääneistä korteista 50 eur.

Tilassa on reaaliaikainen ja tallentava kameravalvonta.

Työasemat ovat Windows-koneita, joissa on rajattu ohjelmistovalikoima eikä vapaata pääsyä nettiin.  Tenttitilassa ei ole saatavilla "suttupaperia" eikä tilaan saa viedä papereita yms. Koneilla on tentin aikana käytettävissä seuraavat ohjelmat: Word (ilman oikolukua), Exel (sis. Solver), Paint, PowerPoint, Python (ilman kirjastoja), Dia, Inskscape, RStudio, Note, Notepad++, Qalculate!, pdf-luku ja tallennusohjelma ja peruslaskin. Varmista ennen tenttiajan varaamista tentin vastuuopettajalta, että et tarvitse tentissä muita ohjelmistoja.

Ilmoittautuminen ja tilan varaaminen tehdään sen korkeakoulun EXAMissa sen korkeakoulun tunnuksella, jonka tentti suoritetaan!

Sähköisen tentin suorittaminen TY:n tiloissa

Ohjeet ovat voimassa siitä hetkestä lähtien, kun saavut tilaan. Huomaathan, että kyseessä on tenttitilaisuus, jossa vaaditaan ehdotonta hiljaisuutta. Tenttitilaan et saa viedä mitään tavaroita mukanasi (matkapuhelin, älykello, laskin, papereita, materiaalia, eväitä, juomia yms.). Jätä päällysvaatteet, laukku ja muut tavarat tilan ulkopuolella olevaan lokerikkoon. Lokerikko toimii 1 eur kolikolla. Tenttitilassa tarvitset vain lokerikon avaimen sekä opiskelijakortin tai muun kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

Tenttitilasta ei saa poistua kesken tentin suorittamisen. Jos sinun pitää poistua tilasta kesken tentin, keskeytä tentti ja ilmoita tarvittaessa tentin opettajalle.

Suorituksen aikana ei ole teknistä tukea saatavilla. Jos suorituksesi keskeytyy teknisen tai muun syyn vuoksi, poistu luokasta ja lähetä ilmoitus tentin keskeytymisestä verkkolomakkeella mahdollisimman pian.

Jos sinulla on Turun yliopiston sähköisen tentin tilasta kysyttävää laita viestiä: exam@utu.fi.

Tenttitilan koneelle kirjautuminen ja tentin tekeminen:

Jos kone on pimeänä tai kiinni.  Heilauta hiirtä tai käynnistä kone näytön oikeasta sivusta virtapainikkeesta.

  • Valitse näytöltä ”Start Exam” (kaksoisklikkaa kuvaketta)
  • Odota, että näytölle avautuu Examin etusivu. Kirjaudu tenttijärjestelmään kohdasta ”Muun korkeakoulun tunnuksella” HAKA login > kirjaudu oman korkeakoulusi käyttäjätunnuksella ja salasanalla.
  • Mikäli olet tenttitilassa väärällä koneella, ohjelma kertoo millä koneella voit tenttisi tehdä.

  • Jos kirjaudut ensimmäistä kertaa Turun yliopiston EXAMiin, hyväksy käyttöehdot.

  • Jos tenttiaikasi ei ole vielä alkanut ja olet oikealla koneella. Odota tenttivarauksesi alkuun. Tentti alkaa automaattisesti.

  • Kun olet tehnyt tentin valmiiksi, tarkasta että olet vastannut kaikkiin kysymyksiin. Palauta tentti EXAMin Tallenna ja palauta tentti –painikkeella. Palautettuasi tenttisuorituksen, valitse vielä työpöydältä toiminto ”Finish Exam”. Tämä tyhjentää kaikki henkilötietoihisi viittaavat sisällöt koneelta.

Ongelmatilanteet tentin aikana

Jos selain kaatuu tai suljit sen vahingossa. Käynnistä EXAM uudelleen pikakuvakkeesta ja tenttisi jatkuu.

Tietokone kaatuu, eikä vastaa komentoihin odottelun jälkeenkään: Käynnistä kone uudelleen näytön oikeasta sivusta virtapainikkeesta (paina pitkään). Kirjaudu koneelle ja käynnistä EXAM uudelleen pikakuvakkeesta ja tenttisi jatkuu.