Kemia kv tutkija

Kansainvälisyys opinnoissa

Turun yliopiston opiskelijana maailmasi ja mahdollisuutesi ovat aidosti kansainväliset!

Meillä opiskelee joka lukuvuosi noin 2500 kansainvälistä opiskelijaa lähes sadasta eri maasta, ja opiskelijoistamme lähes 1 000 lähtee vuosittain opiskelemaan tai harjoittelemaan ulkomaille. Yhteistyöyliopistoja meillä on ympäri maailman Australiasta Islantiin.

Työnantajat arvostavat monipuolista kielitaitoa, valmiuksia liikkua maailmalla ja toimia osana monikulttuurista työyhteisöä tai tiimiä. Opintojesi aikana voit lähteä vaihto-opiskelemaan yhdeksi lukukaudeksi tai koko lukuvuodeksi, kerran tai jopa useammin. Myös lyhyempiä vaihtomahdollisuuksia on tarjolla. Voit myös kehittää työelämätaitojasi lähtemällä työharjoitteluun ulkomaille.

Kotikansainvälisyys kampuksella

Kansainvälistyminen onnistuu myös kotikampuksella.

  • Kielitaitoa voi hankkia ja parantaa oman tiedekunnan tai kieli- ja viestintäopintojen keskuksen kursseilla. Kielten opetusta on tarjolla aloittelijoiden kursseista aina oman tieteenalan erikoiskursseihin.
  • Vaihto-opiskelijoille suunnattu englanninkielinen opetus on avointa myös yliopiston omille opiskelijoille.
  • Jo kandidaattiopintojen aikana voit suorittaa oman oppiaineesi kursseja tai kokonaisen opintokokonaisuuden englannin kielellä. Pelkästään oikeustieteellisessä tiedekunnassa on tarjolla 36 englanninkielistä kurssia joka lukuvuosi.
  • Mikäli kansainvälinen toiminta ja tulevaisuus kiinnostavat enemmänkin, voit halutessasi hakeutua myös kansainvälisten opiskelijoiden tuutoriksi eli tukihenkilöksi
  • Voit myös osallistua esimerkiksi Turun yliopiston ylioppilaskunnan TYY:n monipuoliseen kansainväliseen toimintaan vapaa-ajallasi.

Maisterin tutkinto englanniksi?

Kandidaattivaiheen suorittaneille tarjoamme tällä hetkellä 16 englanninkielistä, kaksivuotista kansainvälistä maisteriohjelmaa (Master’s Degree Programmes). Tutustu tarkemmin ohjelmiin.