Group of students walking on University Hill

Vaihto-opiskelu Turun yliopiston opiskelijana

Turun yliopiston tutkinto-opiskelijana voit suorittaa osan tutkinnostasi ulkomailla. Voit lähteä opintojesi aikana ulkomaille vaihto-opiskelijaksi tai harjoitteluun, ja näin hankit arvokasta kansainvälistä kokemusta. 

Vaihto-opiskelun hyötyjä
  • Opiskelijavaihto antaa sinulle oivan mahdollisuuden nähdä ja kokea maailmaa.
  • Kokemus lisää kielitaitojasi ja ymmärrystäsi vieraista kulttuureista sekä myös omasta kulttuuristasi.
  • Pääset luomaan arvokkaita ystävyyssuhteita ja verkostoja ympäri maailmaa.
  • Vaihdossa kerrytät niin Turun yliopiston tutkintoon hyväksiluettavia opintoja kuin käytännöllisiä työelämän taitojakin.
  • Vaihtokokemuksen myötä ongelmanratkaisutaitosi kehittyvät, olet kykeneväinen sietämään epävarmuutta ja selviytymään kiperistäkin tilanteista, sekä opit näkemään maailmaa useista eri näkökulmista.
  • Vaihto-opinnoista on todistetusti hyötyä myös valmistuttuasi. Opetushallituksen ja Demos Helsingin tekemän selvityksen (2012) mukaan monet työnantajat arvostavat rekrytointitilanteessa sellaisia ominaisuuksia, joita kartutetaan kansainvälisellä kokemuksella. Näitä ominaisuuksia ovat esimerkiksi empatiakyky, itsevarmuus ja luotettavuus sekä kiinnostus uusia asioita kohtaan. 
Milloin vaihtoon haetaan?

Opiskelijavaihtoon voit lähteä itselle sopivana aikana ja monelle se ajoittuu kolmanteen tai neljänteen opiskeluvuoteen.

Tarjolla on niin lukuvuoden, lukukauden kuin myös muutaman viikon mittaisia vaihtojaksoja. Uutuutena mukaan on tullut myös Blended Mobility, jossa osa opintojaksosta suoritetaan virtuaalisesti Suomesta käsin ja osa noin viikon kestävällä ulkomaanjaksolla.

Opiskelijavaihtoon voi lähteä useammankin kerran opintojen aikana.

Miten vaihtoon haetaan?

Turun yliopistolla on vuoden aikana useita vaihtohakuja. Kansainvälisen liikkuvuuden tiimiltä saat apua vaihtoprosessiin.

  1. Ensin vaihtopaikkaa haetaan Turun yliopiston hakujärjestelmässä.
  2. Opiskelija nimetään vaihtokohteeseen.
  3. Opiskelija hakee vielä kohdeyliopistoon sen ohjeistuksen mukaisesti.
  4. Vaihtohaun tueksi täytetään muutamia lomakkeita kuten opintosuunnitelma.

Vaihtoon voi lähteä usean eri ohjelman kautta. Kaikkiin vaihtoihin kuuluu apuraha.

Minne vaihtoon? lähes 400 vaihtokohdetta

Turun yliopistolla on lähes 400 yhteistyöyliopistoa ympäri maailmaa!

Vaihtokohteisiin pääset tutustumaan SoleMOVE-järjestelmän kautta. Valitse alasvetovalikosta University of Turku ja sitten yläpalkista Exchange destinations abroad and feedback. Advanced search -valikon avulla voit etsiä vaihtokohteita erilaisien hakukriteerien avulla.

Kansainvälisyys opinnoissa

Kansainvälistä osaamista voi Turun yliopiston opintojen aikana kerryttää monin eri tavoin. Vaihtoehtona opiskelijavaihdolle on muun muassa harjoittelu ulkomailla sekä kotikansainvälistyminen esimerkiksi kansainvälisenä tuutorina toimimalla. 

Lue lisää verkkosivuiltamme, mitä kansainvälisyys opinnoissa opiskelijavaihdon lisäksi voi sisältää.

Yhteystiedot

Vaihto-opinnoista voit kysyä lisää kansainvälisen liikkuvuuden tiimiltä sähköpostilla: outgoing@utu.fi. Autamme mielellämme!

Jos olet jo Turun yliopiston opiskelija, lue lisää opiskelijavaihdosta intranetissä.

Rebekka Jaatinen
Odotan kovasti vaihtoon lähtöä Barcelonaan! Toivon, että opin paremmin espanjaa ja tutustun sekä uusiin ihmisiin että alueisiin. Oppiihan siinä samalla myös itsestään uusia asioita. Vaihto on varmasti kokemisen arvoinen!
Rebekka Jaatinen
espanjan kielen opiskelija