Henna Karhunen

Biolääketieteen opiskelija Henna

Opiskelijalähettiläs 2023–2024 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

”Olen Henna Karhunen. Opiskelen biolääketiedettä lääketieteellisessä tiedekunnassa.”

Miten päädyit opiskelemaan biolääketiedettä Turun yliopistoon?

”Olen aina ollut kiinnostunut luonnontieteistä, mutta oma ala ei ollut aina selvä. Alani ei ole kovin tunnettu, joten löysin sen sattumalta selailemalla Opintopolkua. Melkein heti kuitenkin tiesin, että tämä on se, minne haluan hakea. Turku opiskelukaupunkina oli myös ykköskohteeni. Täällä on luonto, kaupunki ja yliopisto kaikki vain pyöräilymatkan päässä.”

Mikä inspiroi sinua opiskelussa ja opinnoissasi Turun yliopistossa?

”Minua inspiroi jatkuva uuden oppiminen ja alan suuret kehitysmahdollisuudet. Biolääketiede on kasvava ala Suomessa sekä kansainvälisesti, joten kansainvälisen yhteistyön mahdollisuudet ovat hyvät. Tutkiminen alalla ei myöskään varmasti lopu kesken. Uusia lääkkeitä kehittämällä voidaan parantaa sellaisia sairauksia, joiden parantaminen ei tähän mennessä ole ollut mahdollista. Turun yliopisto luo mahtavat lähtökohdat uralle biolääketieteen asiantuntijana.”

Mikä on unelma-ammattisi?

"Tulevaisuudessa haluaisin työllistyä johonkin lääkealan yritykseen. Opintoni ovat vielä melko alkuvaiheessa, joten uskon, että urasuunnitelmat selkenevät opintojen edetessä."

Lempipaikkasi kampuksella ja Turussa?

"Kampuksella viihdyn eritysesti Teutorin kirjastossa opiskelemassa tai Aurumin opiskelijaravintolassa vaihtamassa kuulumisia kavereiden kanssa. Silloin kun eksyn yliopistonmäelle, opiskelen Feeniks-kirjastossa isojen ikkunoiden edessä. Turusta on vaikeaa nimetä vain yhtä lempipaikkaa. Aurajoen maisemat ovat kuitenkin kauniit Halisista satamaan asti."

Mitä muuta teet opiskelun ohella?

”Urheilu on minulle tärkeää. Onneksi opiskelun ohessa pääsee CampusSportin saleille sekä Universettesin kanssa jäälle. Olin tavoitteellinen kilpaurheilija viime kevääseen saakka, lajinani muodostelmaluistelu. Ensimmäisen opiskeluvuoteni olikin vauhdikas yhdistäessä urheilua, opiskelua ja myös joitakin opiskelijatapahtumia.”