Aurora Uotila

Hammaslääketieteen opiskelija Aurora

Opiskelijalähettiläs 2022–2023 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

”Olen Aurora Uotila. Opiskelen toista vuotta hammaslääketiedettä Turun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa.”

Miten päädyit opiskelemaan hammaslääketiedettä Turun yliopistoon?

”Olin alle 10-vuotias, kun päätin, että minusta tulee lääkäri. Lukiossa erityisesti hammaslääketiede alkoi kiinnostaa. Hakumatkani ei ollut helpoin eikä nopein, ja olenkin välivuosieni aikana kokenut kaikenlaista ja opiskellut mm. kemiaa Turun yliopistossa sekä materiaalitekniikkaa Tampereen teknillisessä yliopistossa. Kumpikaan ala ei tuntunut omalta, vaan tunne siitä, että haluan hammaslääkäriksi, vain vahvistui. Lopulta unelmistani tuli totta ja opiskelupaikka Turun yliopiston hampaalla aukesi.”
 

Mikä inspiroi sinua opiskelussa ja opinnoissasi Turun yliopistossa?

”Sen lisäksi, että opiskelen unelmieni alaa, myös toiset opiskelijat ja omistautuneet opettajat inspiroivat minua.

Parasta yliopisto-opiskelussa on ehdottomasti yhteisöllisyys. On ollut mahtavaa tuntea kuuluvansa joukkoon juuri sellaisena kuin on ja saada ihania, samanhenkisiä ystäviä.”

Mikä on unelma-ammattisi?

”Hammaslääkäriksi valmistun, mutta erikoisalasta en osaa vielä sanoa. Oikomishoito kiinnostaa tällä hetkellä eniten, koska oma hammasrivistöni on reilun kymmenen vuoden oikomisprojektin tulos. On muuten suora hymy nykyään!”

Lempipaikkasi kampuksella ja Turussa?

”Kampuksella Dentaliassa (hammaslääketieteen laitoksen rakennus) sijaitseva Kandihuone. Se on hammaslääketieteen opiskelijoiden oma olohuone, jossa voi opiskella, viettää aikaa, juoda kahvia tai pelata joko pleikkaria tai pöytäfutista.

Turussa lempipaikkoja on monia, mutta Halisten lenkki Aurajoen varrella nousi ensimmäisenä mieleen. Minusta on ihanaa, että niinkin lähellä keskustaa löytyy tosi kivaa lenkkipolkua ja kaunista luontomaisemaa.”

Mitä muuta teet opiskelun ohella?

”Olen kunnon touhottaja ja tekemistä riittääkin usein kellon ympäri. Koulun ohella toimin utulähettiläänä ja teen osa-aikaisesti töitä. Lisäksi olen yksi kurssini vastuuhenkilöistä sekä kuulun Turun hammaslääketieteenkandidaattiseuran eli THLKS:n hallitukseen. Vapaa-aikani käytän usein salilla, sulkapallokentällä tai lenkkipolulla, usein yhdessä ystävieni kanssa.”