Maria Nikkari

Hoitotieteen opiskelija Maria

Opiskelijalähettiläs 2022–2023 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

"Olen Nikkarin Maria ja opiskelen lääketieteellisessä tiedekunnassa hoitotieteen laitoksella terveystieteiden maisteriksi, pääaineenani siis hoitotiede. Sivuaineena opiskelen mielenterveyteen suuntautuvaa hoitotiedettä sekä terveydenhuollon hallintoa ja johtamista. Ja jotta ympäröivän yhteiskunnan mullistus pysyisi mielessä, maustan opintojani myös ylipiston sote-akatemian monialaisilla opinnoilla."

Miten päädyit opiskelemaan hoitotiedettä Turun yliopistoon?

"Niin kuin me kaikki hoitotiedettä opiskelevat, minullakin on tausta terveydenhuoltoalalta. Olen valmistunut vuonna 2014 Turun ammattikorkeakoulusta sairaanhoitajaksi ja ollut siitä alkaen töissä psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa sekä lastensuojelussa. Viimeisimmät vuodet ovat kuluneet järjestösektorilla koulutustuotannossa.

Halusin opiskelemaan hoitotiedettä, sillä minua kiinnostaa yhteiskunnassa käynnissä olevat muutokset terveydenhuollossa. Käynnissä on sote-uudistuksen alkutahdit emmekä vielä tiedä, miltä tulevaisuus uudella terveydenhuollon organisaatiolla näyttää. Lisäksi käsillä on mielenterveyden kriisi, erityisesti nuorempien ikäluokkien kohdalla. Haluan syventää osaamistani hoitotyön mahdollistamisesta sekä saada ajatuksia, miten omalta osaltani voisin olla osa mielenterveyskriisin ratkaisua. Maisterin tutkinto avaa myös useampia työmahdollisuuksia ja tässä ajassa on hyvä pitää useita ovia auki."

Mikä inspiroi sinua opiskelussa ja opinnoissasi Turun yliopistossa?

"Aloitin hoitotieteen opiskelun syksyllä 2020 ja jäin samaan aikaan työstäni vanhempainvapaalle. Opiskeluni on ollut sekoitus pandemia-ajan etätyötä, pikkulapsiperheen arkea sekä osittaista työssäkäyntiä. Täyttä elämää siis!

Opiskelussa minua inspiroi itse substanssin lisäksi vapaus ja mahdollisuus tehdä itselleni kiinnostavia asioita vain itselleni. Jotkut toteuttavat itseään maalaamalla tai laulamalla, minä opiskelemalla.

Turku on minulle kaupunkina tuttu ja turvallinen, olen “born and raised” Varsinais-Suomi ja Turulla on aina ollut paikka arjessani. Nyt asun kehyskunnissa, mutta arkeni sujuvuuden vuoksi minulle oli itsestään selvää, että haluan opiskella Turussa. Turun yliopisto on perinteikäs ja monialainen yhteisö, josta minun on ollut helppoa löytää paikkani."

Mikä on unelma-ammattisi?

"Haluan olla osa mielenterveyden kriisin ratkaisua. Se saattaa olla mitä tahansa projektikoordinaattorista järjestön toiminnanjohtajaksi, aika näyttää!"

Lempipaikkasi kampuksella ja Turussa?

"Pidän päärakennuksen edessä olevasta suihkulähteestä, Teutorin kirjaston rauhasta sekä Bryggen (Unican opiskelijaravintola) kasvislounaista!

Turussa rakastan kävellä Martin puutaloalueella, jokirannassa sekä Pomponrahkan luonnonsuojelualueella. Lisäksi Turussa on monipuolinen ravintolakattaus."