Sanna Blomqvist

Hoitotieteen opiskelija Sanna

Opiskelijalähettiläs 2023–2024 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

”Olen Sanna Blomqvist, lääketieteellisen tiedekunnan opiskelija. Pääaineeni on hoitotiede ja sivuaineena opiskelen mielenterveyteen suuntautuvan hoitotieteen asiantuntijuutta ja johtamista. Tämän lisäksi toivon pääseväni suuntaamaan vapaavalintaiset opintoni oikeustieteen saralle.”

Miten päädyit opiskelemaan hoitotiedettä Turun yliopistoon?

”Minulla on pohjatutkinto terveysalalta, ja minua kiinnostaa oman alani kehittäminen ja johtaminen, joten hoitotieteen opintoihin hakeutuminen oli luonnollinen valinta edetä sosiaali- ja terveysalalla. Olen paljasjalkainen turkulainen, joten Turun yliopisto oli ainoa vaihtoehtoni. Mitään toista yliopistoa en harkinnut.”

Mikä inspiroi sinua opiskelussa ja opinnoissasi Turun yliopistossa?

”Turku on viehättävä kaupunki. Se on täynnä historian havinaa ja ihanaa tunnelmaa. Olen syntynyt ja asunut valtaosan elämästäni Turussa. Välillä olen käynyt kääntymässä muualla, mutta aina palannut tänne. Täällä tunnen olevani kotonani. Turun yliopistossa opiskelu on minulle kunnia-asia, sillä se on turkulaisen korkeakouluelämän lippulaiva. Turun yliopiston erilaiset rakennukset ja niiden kaikkien erilainen tunnelma ovat opiskelun suola.”

Mikä on unelma-ammattisi?

”Unelma-ammattini... Vaikea kysymys ja vielä vaikeampi tähän on keksiä vastausta. Selkeää yhtä ammattia on hankala sanoa, mutta haaveilen siitä, että saisin tehdä sellaista työtä, mikä hyödyttää suurempaa ihmisjoukkoa, jolloin työn seuraukset ovat myös mahdollisimman monelle mahdollisimman hyviä. Valtiolla työskentely voisi olla tällaista.”

Lempipaikkasi kampuksella ja Turussa?

”Lempipaikkani kampuksella on Teutorin kirjasto. Siellä on hyvät valoisat tilat opiskelua varten ja tietysti myös tiedekuntamme kirjasto on siellä.

Turussa taas lempialuettani on jokirannan ja Vähätorin alue. Mielestäni Turun pääkirjasto on yksi Turun kauneimmista rakennuksista, sillä siinä yhdistyy uusi ja vanha.”

Mitä muuta teet opiskelun ohella?

”Tykkään urheilla ja olla menossa. Sen lisäksi tykkään kotoilusta ja ennen kaikkea tehdä käsitöitä kotona ollessani. Joskus myös luennoilla puikot viuhuvat. Minulla on pieni lapsi ja kaksi kissaa. Lapsiperhearjen yhdistäminen opintojen kanssa on välillä ollut oma taiteenlajinsa, mutta siitäkin on selvitty.”