Julia Palosara

Lääketieteen opiskelija Julia

Opiskelijalähettiläs 2021–2022 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

"Olen Julia Palosara, opiskelen lääketiedettä Turun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa."

Miten päädyit opiskelemaan lääketiedettä Turun yliopistoon?

"Lukiossa innostuin kovasti bilsasta ja kemiasta, ja lääketiede nousi ajatuksiin. Konkreettisuus ja selkeä ammattiin valmistava koulutus viehätti.

Oon kotoisin Espoosta, ja seikkailumielinen sieluni janosi päästä muuttamaan uuteen kaupunkiin aloittamaan omaa, itsenäistä elämää. Turku oli yksi viidestä mahdollisuudesta hakea lääkikseen, ja tuntui vetovoimaisimmalta mulle. Muutamat kivat muistot Turusta vakuutti mut niin, että uskoin tulevani viihtymään täällä."

Mikä inspiroi sinua opiskelussa ja opinnoissasi Turun yliopistossa?

"Taitavat ja intohimoiset proffat ja kliiniset opettajat ovat totta kai keskiössä. Heidän intonsa on tarttuvaa.

Motivoituneet opiskelutoverit myös vaikuttavat hyvällä tavalla, sekä se, että Turun yliopiston lääketieteen opiskelijoiden ainejärjestön kautta on paljon meitä opiskelijoita yhdistävää vapaa-ajan toimintaa.

Parasta opinnoissa on monipuolisuus ja konkretia; paljon oikeassa elämässä potilaiden parissa harjoittelua. On myös mahtavaa todeta oppivansa ja kehittyvänsä koko ajan, koska vanhat asiat kertaantuu ja pysyy taustalla koko ajan tiedon kumuloituessa."

Mikä on unelma-ammattisi?

"Lääkärin ammattiin tietysti valmistun, mutta erikoisalasta ei vielä ole tietoa. Psykiatriaa ja yleislääketiedettä olen viime aikoina ehkä eniten pallotellut."

Lempipaikkasi kampuksella?

"Lempipaikka kampauksella on Medisiinalla, jossa usein tulee käytyä lounaalla, ja siellä kohtaa parhaiten muita lääkisläisiä. Lääkisopiskelijoiden rakas vanha opiskelutila Keidas oli suosikkini, kunnes se muutti uusiin tiloihin viime lukuvuonna remontin takia. Uusi lokaatio pitäisi seuraavaksi ottaa haltuun. Kävin taannoin ekaa kertaa uudella Aurumilla, joka teki vaikutuksen!"

Lempipaikkasi Turussa?

"Vartiovuoren puisto on yksi suosikkini, koska siellä on tunnelmallisia, isoja puita ja tähtitornilta aukeaa kivat näkymät kaupungin ylle. Puiston viereinen Luostarinmäen käsityöläismuseo kiehtoo historiallisuudellaan."

Mikä tekee Turusta erityisen?

"Kaupunki on sopivan kokoinen, kampus on lähellä keskustaa, ja niiden lähellä on opiskelijankin mahdollista asua järkevästi. Kaikki liikkuminen onnistuu polkupyörällä, eikä julkisilla tarvii juurikaan seikkailla.

Joki tekee keskustasta erityisen tunnelmallisen, ja tietysti siihen täytyy tottua, että joen voi ylittää vain tietyistä paikoista. Jokivarsi on tosi kaunis, ja sitä reunustavat kahvilat, ravintolat ja jokilaivat ovat yksi omaleimaisimmista asioista Turussa."