Henna Mäkinen

Lääketieteen opiskelija Henna

Opiskelijalähettiläs 2021–2022 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

"Olen Henna Mäkinen, opiskelen viidettä vuotta lääketieteellisessä tiedekunnassa."

Miten päädyit opiskelemaan lääketiedettä Turun yliopistoon?

"En tarkalleen muista, koska ajatus lääkiksestä syntyi, mutta jo yläasteella tähtäsin tänne opiskelemaan. Luultavasti inspiraationa toimi Greyn anatomia tai joku muu tv-sairaalasarja, koska lähipiiristä ei lääkäreitä löydy. Oon päässyt lääkikseen aikana, jolloin pystyi hakemaan vain yhteen lääkikseen kerrallaan.

Lukion alussa ajattelin hakevani Tampereelle, koska siellä asui eniten tuttuja. Kävin lukiota Forssan yhteislyseossa, jossa oli ammatti-infoa pitämässä lääkisläinen Turusta. Hänen innoittamanaan sekä monen muun mutkan kautta päädyin hakemaan Turkuun. Ja päivääkään en ole katunut!"

Mikä inspiroi sinua opiskelussa ja opinnoissasi Turun yliopistossa?

"Eniten minua opiskelussa inspiroi tietysti unelmien opiskeluala, jossa on niin paljon mahdollisuuksia ja uutta opittavaa, ettei koskaan tule tylsää. Tärkeää ovat myös ihanat opiskelukaverit, joiden ansiosta opiskelu ei tunnu pakkopullalta ja näkee myös muuta opiskelijaelämää kuin luentosaleja ja sairaalaa. Sanoisin, että parasta opinnoissa on yhteenkuuluvuus ja tunne siitä, että on osa jotakin suurempaa niin lääkiksessä kuin koko yliopistossakin."

Mikä on unelma-ammattisi?

"Lääkäri, haha! Erikoistumisesta en uskalla vielä sanoa mitään varmaksi mutta tiedän, että haluan työskennellä myös käsilläni, joten tällä hetkellä omimmalta tuntuu kirurgia tai akuuttilääketiede. Lääkiksen parhaita puolia on vaihtoehtojen monipuolisuus alan sisälläkin."

Lempipaikkasi kampuksella?

"Medisiina D:n uudet modernit tilat niin opetuksen kuin ruokailunkin osalta."

Lempipaikkasi Turussa?

"Niitä on niin monia, että vaikea valita yhtä. Ekana tulee mieleen Kuuvuori, joka on ihan kotini vieressä. Sinne on mukavaa pitkän päivän lopuksi kiivetä kuvaamaan auringonlaskua, joka maalaa koko Turun oranssin väreihin."

Millainen Turku on kotikaupunkina?

"Ihana. Olen kotoisin Forssasta mutta tätä nykyä varsin vahvasti turkulaistunut. Tärkeää kotiutumisessani on ollut lääkiksen lisäksi maailman mahtavin lentopallojoukkue. Turku on mulle juuri sopivan kokoinen. Kaikki on pyöräilyetäisyydellä mutta silti löytyy kaikki tarvittavat palvelut ja vähän päällekin. Kesäisin jokivarressa tuntuu edelleen välillä kuin olisin ulkomailla, mutta silti Turku on tosi kotoisa. Vähän harmittaa, jos täältä joskus päätyy pois muuttamaan."