Peppi-opintotietojärjestelmä

Peppi-järjestelmän käyttö laajeni Turun yliopistossa kesällä 2021. Jo käytössä olevan opetussuunnitelmatyökalun, opinto-oppaan ja lukkarikoneen rinnalle otettiin 2.8.2021 käyttöön uusi Peppi-opintotietojärjestelmä. Tämän sivuston päivittäminen päättyy 30.11.2021.

Peppi

Uusi Peppi-opintotietojärjestelmä korvasi 2.8.2021 Turun yliopiston vanhat järjestelmät (Nettiopsu, Opsu, hops-järjestelmä, avoimen yliopiston Nettiopsu ja Rekka). Vanhat järjestelmät ovat lukutilassa 31.5.2022 asti. Tämä tarkoittaa, että poistuvista järjestelmistä voi tarkastella tietoja, mutta mitään tietoja ei voi päivittää niihin.

Opiskelijat kirjautuvat Peppiin osoitteesta https://student.peppi.utu.fi.  Henkilökunta kirjautuu Peppiin osoitteesta https://peppi.utu.fi.

 

Ajankohtaista (päivitetty 30.11.2021)

 • Kandidaatin ja maisterin tutkintojen tutkintotodistusten toimittaminen alkaa marras-joulukuun 2021 vaihteessa. Kaikki kolme todistuksen osaa (todistus, tutkinto-ote ja Diploma Supplement) on saatu valmiiksi. Lisätietoja antaa tutkinnon myöntävä tiedekunta. Huom! Tohtoritutkintojen todistuksia aletaan toimittaa myöhemmin joulukuussa. (30.11.2021)
 • Yliopistoon ilmoittautuminen kevätlukukaudelle 2022 alkaa 1.12.2021 ja päättyy 15.1.2022. Kevään ilmoittautumisaika koskee opiskelijoita, jotka ovat ensin ilmoittautuneet pelkästään syyslukukaudeksi, ja jotka ilmoittautuvat erikseen kevätlukukaudeksi. Ilmoittautuminen tehdään OILI-ilmoittautumispalvelussa, ks. lisätiedot Ilmoittautuminen-sivulta. (30.11.2021)
 • Yliopiston ilmoittautumisaikaa lukuvuodelle 2021-2022 on pidennetty 10.9.2021 asti. (25.8.2021)
 • OILI-ilmoittautumispalvelussa on ollut tiedonsiirron ongelmia (25.8.2021)
  • Tiedonsiirron virhe, joka esti niiden opiskelijoiden ilmoittautumisen OILIssa, jotka ovat suorittaneet alemman korkeakoulututkinnon ja suorittavat nyt ylempää korkeakoulututkintoa, on korjattu 24.8.2021 iltapäivällä. Käy kokeilemassa ilmoittautumista uudestaan ja tarkista, että tieto päivittyy Peppiin asti (viime enintään vuorokausi). Jos et vieläkään voi ilmoittautua OILIssa, ota yhteyttä opiskelijakeskus Discoon (disco@utu.fi) saadaksesi tilisiirtotiedot jäsenmaksun maksamista varten.
  • OILIin päivittyy tiedot siellä jo maksetusta ylioppilaskunnan (TYY) jäsenmaksusta. Edelleen maksua ei tule maksaa kahteen kertaan samalle ylioppilaskunnalle vaan opiskelijoita pyydetään ensin tarkistamaan Pepistä omista tiedoistaan, että ilmoittautumistieto on maksun perusteella päivittynyt oikein Peppiin (viimeistään maksua seuraavana päivänä). Jos tiedot ovat Pepissä oikein, on tämä riittävää eikä OILIn mahdollisista virheellisistä tiedoista tarvitse ilmoittaa yliopistolle.
 • Opiskelijoiden ilmoittautumistietojen siirrossa valtakunnalliseen opintotietopalvelu VIRTAan on ollut katko 13.8. jälkeen. Tämä on korjattu 24.8.2021 ja näin ollen  tiedot päivittyvät moniin valtakunnallista tietopalvelua hyödyntäviin opiskelijoiden palveluihin, kuten YTHS:lle ja HSL:lle joidenkin päivien viiveellä. 
 • Uusien opiskelijoiden on mahdollista aktivoida UTU-tunnuksensa pe 13.8. alkaen sen jälkeen kun Opiskelijakeskus Disco on lähettänyt sähköpostitse uusille opiskelijoille ohjeet tunnuksen aktivoinnista.
 • Opiskelijoiden on nyt mahdollista itse perua kurssi-ilmoittautumisia Pepissä (13.8.2021 alkaen).
 • Peppi saatiin avattua suunnitellusti 2.8.2021. Kaikki tiedot Nettiopsusta siirtyivät Peppiin.

 

 • Käyttöohjeet ja ohjevideot löytyvät intranetistä (kirjautuminen vaatii utu-tunnuksen).
 • Jatkavien opiskelijoiden lukuvuosi-ilmoittautuminen tapahtuu 2.8.-31.8.2021 OILI-ilmoittautumispalvelussa, ks. lisätiedot lukuvuosi-ilmoittautumisen sivuilta. Uusien opiskelijoiden ilmoittautumisohjeet löytyvät omalta sivultaan. Ilmoittautumistiedot siirtyvät pienellä viiveellä Peppiin.
 • Opintosuoritusotteita ei valitettavasti ole tällä hetkellä saatavilla. Opiskelijoiden on mahdollista tulostaa oma opintosuoritusotteensa Pepistä myöhemmin syyskuussa.
 • Opiskelutodistuksen voi pyytää tiedekuntien opintotoimistosta tai opiskelijakeskus Discosta. Tilauksissa on tällä hetkellä ruuhkaa.
 •  

Pepin käytön laajenemisen aikataulu

 • Jatkavien opiskelijoiden lukuvuosi-ilmoittautuminen on mahdollista Nettiopsussa 1.6.–23.6. ja 2.8. alkaen Oili-ilmoittautumispalvelussa. Tarkempia tietoja annetaan opiskelijoille lähtevässä ilmoittautumiskirjeessä myöhemmin kevätlukukauden aikana.
 • Uusien opiskelijoiden ilmoittautumisesta annetaan erilliset ohjeet utu-sivuilla.
 • Nettiopsu, hops-järjestelmä ja Avoimen yliopiston Nettiopsu ovat lukukäytössä 24.6.2021–31.5.2022.
 • Kursseille ja tentteihin ilmoittaudutaan 31.5. mennessä Nettiopsussa ja 2.8. alkaen Pepissä. Tarkemmat ilmoittautumisaikataulut annetaan tiedekunnista tai vastaavista yksiköistä.
 • Käyttökatkon aikana 24.6.–1.8. lukuvuosi-ilmoittautumisia ei ole mahdollista tehdä, opintosuorituksia tai valmistumisia ei ole mahdollista kirjata, tutkintotodistuksia, opintosuoritusotteita tms. dokumentteja ei ole mahdollista tulostaa. Hakemusten käsittelyssä voi myös olla viivettä. Kesällä 2021 on mahdollista valmistua, mutta tutkintotodistuksen saamisessa voi kestää normaalia pidempään (ks. oman tiedekuntasi ohjeet valmistumisesta kesän aikana). Käyttökatkolla voi olla vaikutusta myös muihin järjestelmiin.