Kutsu konserttiin.

Tue lääketieteen tutkimusta ja koulutusta - Osallistu konserttiin!

Lääketieteellisen tiedekunnan alumniyhdistys Alumni Medicinae Aboenses, AMA ry järjestää keskiviikkona 1.6. Sibelius-museossa konsertin, jolla tuetaan yliopiston varainhankintaa. Lipputuloista saadut rahat lahjoitetaan lääketieteellisen tiedekunnan tutkimuksen ja koulutuksen kehittämiseen.

Lääketieteellisen tiedekunnan ja Alumni Medicinae Aboensesin kevätkonsertissa kuullaan klassista ja kevyttä musiikkia sekä tunnettuja säveliä Bachista Beatlesiin Aboa-kvartetin esittämänä. Kvartettia johtaa viulutaiteilija Juha-Pekka Vikman.

Musiikin lomassa arkkitehti, historioitsija ja apulaisprofessori Panu Savolainen kertoo musiikin eri aikakausiin liittyvistä historiallisista teemoista. Konserttivieraita hemmotellaan myös kuohuviinitarjoilulla.

Konsertin tuotto lahjoitetaan lääketieteellisen tiedekunnan tutkimuksen ja opetuksen kehittämiseen. Lipun hinta on 50€.

AIKA: Keskiviikko 1.6. klo 18.00 - 20.00
PAIKKA: Sibelius-museo (Piispankatu 17, Turku)

Ilmoittautuminen ja maksu tapahtuvat alla olevan linkin kautta. Ilmoittaudu mukaan ripeästi, sillä paikkoja riittää vain 150 ensimmäiselle!

Ohjelma:

18.00 Tervetuloa konserttiin

18.05 Konsertti ja musiikkialustukset: Aboa-kvartetti ja Panu Savolainen

19.20 AMAn kiitokset ja konsertin varojen luovutus yliopistolle: AMAn puheenjohtaja Aulikki Wallin ja sihteeri Minna Kaarisalo

19.30 Kuplivaa ja makeaa Sibeliusmuseon sisäpihalla

20.00 Kesäilta jatkuu aurinkoisessa Turussa

 

Yhteistyössä:

AMA-logo.Turun yliopisto lääketieteellinen tiedekunta.
Sibelius-museon logo.Leipomo Manna.

Konsertin esiintyjistä:

Panu Savolainen.Panu Savolainen työskentelee useiden tutkimusteemojen parissa, ja tällä hetkellä hänen kiinnostuksen kohteinaan ovat erityisesti keskiaikaiset kivikirkot, uuden ajan alun kaupunkihistoria, tekstien ja materiaalisen kulttuurin suhde, historiallinen paikkatieto ja aistien historia.

Vuoden 2020 alusta lähtien Savolainen on johtanut hanketta "Keskiajan puurakenusperintö Suomessa: kivikirkkojen kattorakenteet, rakennusprosessi ja rakentamisen innovaatiot", jolle Suomen kulttuurirahasto on myöntänyt rahoituksen alkuvuodesta 2019. Näiden teemojen ohella Savolainen tutkii ja kartoittaa ulottuvuuksia, joissa arkkitehtuurin historia on läsnä tämän päivän keskusteluissa, kuten kestävän rakentamisen ja korjaamisen yhteiskunnallisia ulottuvuuksia.

Aboa-kvartetti.

Aboa-kvartetti aloitti toimintansa vuonna 1986 kamarimusiikkiyhdistys Turku Ensemblen riveissä. Pian kvartetti laajensi konserttitoimintaansa esiintyen säännöllisesti Turun eri konserttipaikoissa. Kvartetti on konsertoinut myös Helsingissä, Tukholmassa, Tallinnassa sekä Bratislavassa.

Konsertissa kokoonpanoon kuuluvat viulutaiteilija Juha-Pekka Vikmanin lisäksi Maija Kontunen (viulu), Ramona Wolin-Takala (alttoviulu) sekä Katja Kolehmainen (sello).