Lahjoita ruumiisi lääketieteelle

Lääkäri- ja hammaslääkärikoulutuksessa ihmisen elimistön rakenteen ja toiminnan tarkka tunteminen on tärkeimpiä perustietoja.

HUOM.

Turun yliopiston biolääketieteen laitokselle ruumiinsa testamentanneiden vainajien vastaanotto on tauolla torstaista 25.3.2021 alkaen tilojen peruskorjauksen vuoksi.

Testamenttivainajia ei voida 25.3.2021 jälkeen toistaiseksi ottaa vastaan.

Henkilö voi tehdä ruumiinluovutustestamentin ja lahjoittaa ruumiinsa lääketieteen opetukseen ja tutkimukseen. Lahjoituskirja tehdään asuinpaikkaa lähinnä olevaan yliopistoon. Ruumiin lahjoituskirjoja vastaanottavat yliopistojen anatomian yksiköt Turussa, Helsingissä, Kuopiossa ja Tampereella. Ruumiin lahjoituksesta ei saa rahallista korvausta.

Lahjoitusasiakirjat voi pyytää osoitteesta ruumiinluovutus@utu.fi, puhelimitse 050 308 8251, tai asiakirjat voi tulostaa suoraan seuraavasta linkistä: Ruumiinluovutustestamentti (PDF).

Kun molemmat paperit on täytetty ja allekirjoitettu, ne tulee lähettää Turun yliopiston biolääketieteen laitokselle osoitteeseen: Paula Holmberg/Mari Nyman-Suikki, Kiinamyllynkatu 10, 20520 Turku. Kuoreen tulee lisätä postimerkki. Asiakirjoja ei voi palauttaa sähköpostitse.

Toinen kappale asiakirjasta palautetaan Teille takaisin kirjaamisen jälkeen postitse.