Lahjoita ruumiisi lääketieteelle

Turun yliopiston biolääketieteen laitokselle ruumiinsa testamentanneiden vainajien vastaanotto on tauolla 15.5.-18.8.2024

Tällä aikavälillä vainajia ei oteta vastaan.

Sähköpostista ruumiinluovutus@utu.fi vastataan tällä aikavälillä normaalisti testamentin tekoon liittyviin kysymyksiin sekä testamenttimuutoksiin.

 

Lääkäri- ja hammaslääkärikoulutuksessa ihmisen elimistön rakenteen ja toiminnan tarkka tunteminen on tärkeimpiä perustietoja.

Henkilö voi tehdä ruumiinluovutustestamentin ja lahjoittaa ruumiinsa lääketieteen opetukseen ja tutkimukseen. Lahjoituskirja tehdään asuinpaikkaa lähinnä olevaan yliopistoon. Lahjoituskirjoja vastaanottavat yliopistojen anatomian yksiköt Turussa, Helsingissä, Kuopiossa ja Tampereella. Ruumiin lahjoituksesta ei makseta rahallista korvausta.

Turun yliopiston lahjoitusasiakirjat voi pyytää osoitteesta ruumiinluovutus@utu.fi, puhelimitse 050 308 8251 (arkisin klo 9-15), tai asiakirjat voi tulostaa suoraan seuraavasta linkistä: Ruumiinluovutustestamentti (PDF). Lahjoituksia otetaan vastaan noin 100 km:n etäisyydeltä Turusta.

Kun molemmat paperit on täytetty ja allekirjoitettu, ne tulee lähettää Turun yliopiston biolääketieteen laitokselle kirjaamista varten.

Osoite on:

Biolääketieteen laitos, Medisiina C info/ palvelusihteerit, Kiinamyllynkatu 10, 20520 Turku.

Asiakirjoja ei voi palauttaa sähköpostitse.Toinen kappale asiakirjasta palautetaan Teille takaisin kirjaamisen jälkeen postitse.