Pilvi Riihilä ja Pia Vihinen laboratoriossa

Tutkimuksella terveyttä

Turun yliopistossa tehdään tutkimusta, joka näkyy myös potilaiden arjessa. Tutkimuksella terveyttä -juttusarjassa syvennytään vaikuttavaan turkulaiseen terveyden tutkimukseen.

Terveyden tutkimuksella on Turun alueella vahva osaamiskeskittymä, jossa korkeakoulujen tieteellinen tutkimus, julkinen terveydenhuolto ja monipuolinen yritystoiminta kohtaavat.

Turun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta on mukana kehittämässä uutta hyvinvointialuetta ja varsinaissuomalaisten terveyspalveluita. Laadukkaiden, väestön tarpeisiin vastaavien palvelujen tuottaminen ja järjestäminen edellyttävät tutkittua tietoa. Turussa tehdään maailmanluokan tutkimusta, jonka tulokset parantavat diagnostiikkaa ja hoitoa sekä mahdollistavat entistä tehokkaampien lääkkeiden kehityksen.

Turun yliopiston ja Tyksin vaikuttavaan tutkimukseen voi tutustua Tutkimuksella terveyttä -juttusarjassa. Artikkeleissa syvennytään eri alojen tutkimukseen aina neurotieteistä hoitotieteeseen, koronapandemian vastaiseen työhön sekä siihen, miten tutkitulla tiedolla parannetaan suomalaisten hyvinvointia.