- -

Tulevaisuudentutkimuksen Coolest Student Papers -sarja

Tervetuloa tutustumaan tulevaisuustutkimuksen maailmaan opiskelijoiden tuoreiden, uusien äänien kautta!

Jo muutamien vuosien ajan Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen opettajat ovat valinneet erinomaisia opiskelijatöitä eri kursseiltaan. Nämä kokoelmat "Coolest Student Papers at the FFRC" sisältävät mielenkiintoisia esseitä ja raportteja, jotka on tehty Turun yliopiston ja Tulevaisuudentutkimuksen Verkostoakatemian opintojaksoilla.

Tämän vuosittaisen julkaisun taustalla on ajatus siitä, että opiskelijamme käyttävät paljon vaivaa korkealaatuisten artikkelien kirjoittamiseen, ja siksi koemme, että on oikeudenmukaista antaa mahdollisuus myös julkaista nämä työt suuremmalle yleisölle. Nämä kokoelmat tarjoavat eräänlaisen julkisen foorumin tarkastella tulevaisuustutkimusta uusista ja mielenkiintoisista näkökulmista.

Nämä vuosikokoelmat on jaettu osioihin kurssien mukaan. Jokainen osa alkaa johdannolla kyseisestä kurssista ja kurssista valituista töistä. Kurssien teemat vaihtelevat systeemiajattelusta ja kestävästä kehityksestä tulevaisuudentutkimuksen menetelmiin ja esim. demokratian tulevaisuuteen. Useimmat paperit ovat englanninkielisiä, mutta joukossa on myös suomenkielisiä töitä. Voit lukea töitä missä tahansa järjestyksessä haluat, mutta kurssin esittelyjen lukeminen tarjoaa arvokkaan lisän töille.