Yliopistolähtöisiä yrityksiä

Turun yliopistossa tuetaan yrittäjämäistä asennetta ja yrittäjyyttä tukevia toimintatapoja. Yliopistossa lisätään yrittäjyystietoisuutta ja tarjotaan yrittäjyyteen liittyvää opetusta. Yrittäjyys ja tutkimuksen kaupallistaminen saavat monenlaisia ilmenemismuotoja. 

Tutustu Turun yliopistosta ponnistaviin yrityksiin

Tutkimuksesta liiketoimintaa: Comptek Solutions Oy

comptec-solutions-logo-210.png

Comptek Solutions Oy syntyi Turun yliopiston ja Tekesin rahoittaman Tutkimusideoista uutta tietoa ja liiketoimintaa (TUTLI) -projektin valmistelutyön pohjalta. Comptek Solutions Oy tuo markkinoille teknologian, jolla saavutetaan ennennäkemättömän virheettömiä toiminnallisia puolijohdepintoja.

> www.comptek-solutions.com
 

Tutkimuksesta liiketoimintaa: Precordior Oy

precordior-logo-210.png

Turun yliopistosta lähtöisin oleva kasvuyritys Precordior Oy on kehittänyt yksityiskohtaiseen sydämen toiminnan tarkkailuun tarkoitetun älypuhellinsovelluksen. Precordior Oy syntyi Turun yliopiston ja Tekesin rahoittaman Tutkimusideoista uutta tietoa ja liiketoimintaa (TUTLI) -projektin valmistelutyön pohjalta.

> www.precordior.fi

Opiskelijalähtöinen startup: Entis

Entis logo

Entis eli Entomophagy Solutions Oy on Turun yliopiston ja Humakin opiskelijoiden keväällä 2017 perustama yritys, joka kehittää kotimaisista hyönteisistä helposti lähestyttäviä elintarvikkeita. Yritys sai alkunsa Turun yliopiston Startup!-kurssilla ja palkittiin parhaana NY Startup -yrityksenä.

> www.entis.fi

Opiskelijalähtöinen startup: Choose Your Future

Choose your future logo

Choose Your Future on syksyllä 2015 Turun kauppakorkeakoulun markkinoinnin opiskelijoiden projektina aloittanut yritys, jonka tavoitteena on auttaa ihmisiä, jotka muuttavat uuteen kaupunkiin uusien mahdollisuuksien perässä. Turun yliopistosta lähtöisin oleva yritys Choose Your Future on toteuttanut yhdessä yliopiston kanssa ’My mobile tutor’ -mobiilisovelluksen.

> cyf.fi

Opiskelijalähtöinen startup: Democratize

democratize logo

Democratize on sovellus, joka parantaa demokratiaa tarjoamalla kansalaisille vaikutuskanavan, tietoa päätöksenteosta sekä helpottamalla edustajien valvontaa. Democratize sai alkunsa NY Startup -kurssilla.

Democratize on nyt VoteOn.

> https://www.voteon.fi/

Tutkimusryhmän perustama palveluyritys: CTRL Reality Oy

CTRL Reality logo

CTRL Reality is a company specialized in the production of state-of-art mixed reality solutions and platforms. We improve our customers’ performance by developing applications for mixed reality headsets as well as for mobile devices. We are a proud UTU spinoff using research-proven methods and the latest technology.

> www.ctrlreality.fi

Opiskelijoiden ja alumnien perustama kehitysyhtiö: Monttu Ventures Oy

monttu ventures logo

Monttu Ventures Oy tukee Turun korkeakoulutaustaisia kasvuyrityksiä. Kohteena ovat startupit, joissa vähintään yksi perustajista on turkulaisen korkeakoulun opiskelija, alumni tai henkilökunnan jäsen. Yhtiö tarjoaa startupeille mentorointia, kontakteja ja osaamista sekä voi sijoittaa näihin kohdeyrityksiin.

> www.monttuventures.fi

Tutkimuksesta koulutusvientiä: Eduten Oy

Eduten Oy on Turun yliopiston ja tutkimusryhmäläisten perustama startup yliopistossa kehitetyn oppimisteknologian kaupallistamiseksi ja kansainvälistämiseksi. Eduten tarjoaa ViLLE teknologiaa pilvipalveluna sekä koulutusta ja konsultointia sen käyttäjille.

> www.eduten.com