Rauman kaupunki ja Turun yliopisto valmistelevat Rauman kampusta koskevaa yhteistyösopimusta

14.02.2023

Turun yliopiston hallitus on 14.2. kokouksessaan hyväksynyt Rauman kaupungin kanssa tehtävän Rauman kampuskokonaisuutta koskevan yhteistyösopimuksen periaatteet. Lopullisen päätöksen Rauman kaupungin osallisuudesta tekee kaupunginvaltuusto. 

Yhteistyösopimuksella vahvistetaan kaupungin ja yliopiston keskinäistä opetus- ja tutkimusyhteistyötä. Sopimus on voimassa määräaikaisesti vuoden 2033 loppuun asti, minkä jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana, elleivät osapuolet irtisano sitä.

Sopimusluonnoksen mukaan Rauman kaupunki tukee Rauman kampuksen toimintaa ja kehittämistä vuosittain 1,25 miljoonalla eurolla. Turun yliopisto sitoutuu harjoittamaan Raumalla tutkintoon johtavaa yliopisto-opetusta ja siihen liittyvää tutkimustoimintaa. Toiminnan laajuuden perustasona pidetään Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen Rauman kampuksella lukuvuonna 2022–2023 harjoittamaa toimintaa.

Raumalla toimivan päiväkoti Pikkunorssin toiminta siirtyy Rauman kaupungille erillisillä sopimuksilla. Tällä hetkellä päiväkodin toimintaa harjoittaa Turun yliopiston tytäryhtiön omistama Pikkunorssi Oy, jonka liiketoiminta siirretään Rauman kaupungille viimeistään 31.12.2023. Turun yliopisto sitoutuu jatkamaan varhaiskasvatuksen kehittämis- ja tutkimusyhteistyötä päiväkoti Pikkunorssin kanssa.

− On hienoa, että Rauman kaupunki on aktiivisesti lähtenyt tukemaan koulutuksen ja tutkimuksen jatkuvuutta paikkakunnalla. Jos sopimus toteutuu, suunnitellut toimenpiteet käsityökasvatuksen tutkinto-ohjelman lakkauttamisen ja luokanopettajakoulutuksen Turkuun siirron osalta voidaan jättää toteuttamatta, Turun yliopiston rehtori Jukka Kola sanoo.

− Seminaarinmäki ja siellä järjestettävä opettajankoulutus ovat merkittävä osa raumalaista historiaa. Olemme lähettäneet opettajia Raumalta maailmalle jo yli 120 vuoden ajan. Erittäin tyytyväisinä voimme nyt todeta, että Raumalla koulutetaan opettajia myös tulevaisuudessa. Turun yliopiston kanssa neuvottelemamme sopimus vahvistaa entisestään kaupunkimme elinvoimaisuutta ja houkuttelevuutta, Rauman kaupunginjohtaja Esko Poikela sanoo.

Turun yliopiston Rauman kampuksella toimivat Turun opettajankoulutuslaitoksen Rauman yksikkö, Rauman normaalikoulu sekä Turun yliopiston tytäryhtiön omistama päiväkoti Pikkunorssi Oy. Yliopisto järjestää kampuksella tutkinto- ja avoimen oppimisen koulutusta luokanopettajan-, varhaiskasvatuksen- ja käsityön aineenopettajan koulutusohjelmissa sekä tutkimusta ja tieteellistä jatkokoulutusta. Vuonna 1896 perustettu Rauman seminaari on Turun yliopiston pisimpään yhtäjaksoisesti toiminnassa oleva yksikkö.

Luotu 14.02.2023 | Muokattu 14.02.2023