Turun, Oulun ja Itä-Suomen yliopistojen tohtoripromootiot siirretään ensi kevääseen

26.05.2020

Yliopistojen vuoden 2020 tohtoripromootiot siirtyvät koronaviruspandemian vuoksi jo toistamiseen. Turun, Oulun ja Itä-Suomen yliopistojen promootiot pyritään järjestämään keväällä 2021.

Kunkin kolmen yliopiston oli alun perin tarkoitus juhlia tohtoripromootioitaan nyt kuluvana keväänä. Koronaviruspandemian vuoksi yliopistot päättivät maaliskuussa siirtää kevään promootionsa syyskuulle 2020. 

Koronavirusepidemian jatkuessa ja promootiojärjestelyiden edetessä yliopistot ovat yhdessä todenneet, ettei promootion eri juhlallisuuksia voida vielä syyskuussakaan toteuttaa ilman koronavirukseen liittyviä terveysriskejä.

– Osallistujien terveyden turvaaminen on meille ensisijaista. Koska koronavirustilanteen kehittymisestä ei ole varmaa tietoa, emme voi nykyisessä epidemiatilanteessa taata sadoille osallistujille riskitöntä tilaisuutta, toteaa promootiotoimikunnan puheenjohtaja Anne Kovalainen Turun yliopistosta. 

Syyskuun tohtoripromootiot on nyt päätetty siirtää yliopistojen yhteisellä päätöksellä. Kaikki kolme yliopistoa pyrkivät järjestämään tohtoripromootionsa vuoden päästä keväällä 2021. 

– Yliopistoperinteiden ja juhlallisen promootion ylläpitäminen on meille tärkeää. Toivomme, että promootio olisi toteutettavissa keväällä tai kesällä vuonna 2021. Tarvittaessa olemme valmiita yhdessä miettimään perinteiden uudistamistakin, Kovalainen sanoo.

Kukin yliopisto julkistaa uuden promootioajankohdan myöhemmin aikataulujen varmistuttua. 

Yliopistot ovat olleet yhteydessä suoraan osallistujiin promootion siirtymisestä sekä ilmoittautumisia ja maksuja koskevista toimenpiteistä.

 
Lisätietoja:

Anne Kovalainen, promootiotoimikunnan puheenjohtaja, Turun yliopisto, anne.kovalainen@utu.fi, 050 502 7022

Harri Oinas-Kukkonen, promootiotoimikunnan puheenjohtaja, Oulun yliopisto, harri.oinas-kukkonen@oulu.fi, 029 448 0000

Katri Vehviläinen-Julkunen, promootiotoimikunnan puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopisto, katri.vehvilainenjulkunen@uef.fi, 050 338 1957

  

Luotu 26.05.2020 | Muokattu 28.05.2020