Uudet messut tuovat Varsinais-Suomen kotouttamistyötä tekevät tahot yhteen ja edistävät maahanmuuttajanuorten kotoutumista

14.01.2019

Turun yliopiston kieli- ja kulttuuritietoisen opetuksen tiimi yhdessä muiden turkulaisten toimijoiden kanssa järjestää 16.-17.1.Varsinais-Suomen ensimmäiset kotoutumismessut, jotka on suunnattu nuorille maahanmuuttajille ja heidän kanssaan työskenteleville eri tahoille – kuten opettajille, tutkijoille ja hanketoimijoille. Mukana tapahtumassa ovat muun muassa palkitut radiotoimittajat Yagmur Özberkan ja Susani Mahadura sekä Ayo Mansaray Lontoon King`s College -yliopistosta. 
 

Kotoudutaan Varsinais-Suomessa – maahanmuuttajanuorten koulutus, vapaa-aika ja työelämä -messut nuorista ja nuorille -tapahtuma järjestetään Turussa 16.–17.1.2019, Radisson Blue Marina Palace -hotellissa, osoitteessa Linnankatu 32.

Tapahtuman järjestäjinä ovat Turun yliopiston opettajankoulutus- ja kasvatustieteiden laitos, Turun normaalikoulu, Turun ammattikorkeakoulu, Siirtolaisuusinstituutti, Globaalinuoret ry, Sondip ry, MLL Varsinais-Suomen piiri, Kotona Suomessa -hanke ja ELY-keskus sekä Turun kaupunki. Tapahtuman rahoittajina toimivat työ- ja elinkeinoministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. 
 
Tapahtuma kerää yhteen Varsinais-Suomen maahanmuuttotyön parissa toimivat eri tahot ja tapahtumassa käsitellään kotoutumista ja siihen liittyviä ilmiöitä monesta näkökulmasta. Luvassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja niin maahanmuuttajanuorten koulutukseen, vapaa-aikaan kuin työelämäänkin liittyen. Asiantuntijapuheenvuorojen lisäksi messuilla kuullaan maahanmuuttajanuorten omista kotoutumiskokemuksista. 

Messutorin esittelypisteillä alueen toimijat, kouluttajat, hanketoimijat ja järjestöt antavat tietoa kotouttavasta työstään ja toiminnastaan. Lisäksi messuilla on mahdollisuus osallistua Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen järjestämiin työpajoihin sekä Kotona Suomessa -hankkeen Erilaisia ja samanarvoisia -väestöpeliin. 

– Tapahtuma tarjoaa loistavan tilaisuuden tutustua Varsinais-Suomen laajaan kotoutumistyön kenttään sekä mahdollisuuden verkostoitumiselle, joka onkin juuri messujen tausta-ajatuksena. Tällä kentällä tapahtuu koko ajan paljon kaikkea, ja asioita kehitetään monilla tahoilla. Tieto siitä, mitä eri puolilla tapahtuu, ei kuitenkaan aina kulje toisille toimijoille eikä myöskään maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille itselleen. Tähän haasteeseen haluamme vastata näillä messuilla, kertoo messuprojektin johtaja Jenni Alisaari Turun yliopiston opettajankoulutuslaitokselta.  
 
Messujen tarkempi ohjelma sekä lisätietoa tapahtumasta löytyy osoitteesta https://sites.utu.fi/kotoutuminen/. 
 
Turun yliopisto toivottaa kaikki asiasta kiinnostuneet mukaan yhteiseen tapahtumaan. Lämpimästi tervetuloa!  

 

Lisätiedot:

Projektinjohtaja Jenni Alisaari, 050 338 9860, jenni.alisaari@utu.fi
Lisätietoja messuohjelmasta ja käytännön järjestelyistä: messujen koordinaattori, Susanna Kivipelto, 050 512 6658, messut2019@utu.fi.
 

 

Luotu 14.01.2019 | Muokattu 14.01.2019