Avoimen yliopisto-opetuksen opintotietojärjestelmä uudistuu – katkoksia palveluissa 24.6. - 1.8.2021

18.06.2021

Turun yliopistossa otetaan käyttöön uusi Peppi-opintotietojärjestelmä kesällä 2021. Järjestelmä korvaa Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelun ja tuo muutoksia opintoihin ilmoittautumiseen. 

Uudistus aiheuttaa katkoksia avoimen yliopiston palveluihin kesän aikana 

Yliopiston uusi opintotietojärjestelmä otetaan käyttöön avoimen yliopiston opiskelijapalveluissa 2.8.2021 alkaen. Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelu jää pois käytöstä jo 24.6.

Siirtymävaiheen aikana 24.6. - 1.8. ei ole mahdollista ilmoittautua opintoihin, tulostaa suoritusotteita, eikä tehdä opintokokonaisuuksien koonteja. Suoritusotteita saa jälleen 2.8. alkaen. Tarkastettavina olevat opintosuoritukset tallennetaan elokuussa uuteen opintotietojärjestelmään. Avoimen yliopiston Nettiopsu jää kuitenkin lukukäyttöön 31.5.2022 asti, joten omia ennen käyttökatkoa tallennettuja suoritustietoja voi tarkastella palvelussa edelleen. 

Käynnissä olevat opinnot jatkuvat normaalisti  

Niissä opinnoissa, joissa opetusohjelma ja opinto-oikeus jatkuvat 31.7.2021 jälkeen, opiskelu jatkuu tavalliseen tapaan. Uuden opintotietojärjestelmän käyttöönotto ei vaikuta esimerkiksi Moodle-oppimisympäristön ja Exam-tenttipalvelun käyttämiseen. Opiskelijapalveluja koskevat yleisohjeet päivitetään kesän aikana Opiskelu avoimessa yliopistossa -sivuille.  

Lukuvuoden 2021 - 2022 opintoihin ilmoittaudutaan uudessa verkkopalvelussa 

Ensi syksynä ja keväällä alkaviin avoimen yliopiston opintoihin voi tutustua Opintotarjonta-sivuilla. Tarkemmat tiedot opintojen sisällöstä, opetus- ja opiskelutavoista sekä aikatauluista julkaistaan yliopiston opinto-oppaassa. Linkit oppaaseen tulevat myös opintojen esittelysivuille. 

Opintoihin ilmoittaudutaan elokuusta alkaen uudessa verkkopalvelussa. Ilmoittautumisajat muuttuvat opintokohtaisiksi. Palvelussa julkaistaan tiedot opintojen ilmoittautumisajoista ja maksuista, opiskelijakiintiöistä ja valintaperusteista. Palvelu toimii verkkokauppaperiaatteella: opintomaksu maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä niissä opinnoissa, joissa ei ole esitietovaatimuksia. Avoimen yliopiston yhteistyöoppilaitosten järjestämiin opintoihin ilmoittaudutaan ensin suoraan oppilaitokseen.  

Uuden opintotietojärjestelmän käyttöönottovaiheessa elokuussa palveluissa saattaa olla huoltokatkoksia. Järjestelmien ja verkkopalvelujen kehittäminen jatkuu koko lukuvuoden ajan.  

Luotu 18.06.2021 | Muokattu 18.06.2021