CCR:n blogeissa taltioidaan ja pohditaan korona-aikaa

09.06.2020

CCR:n tutkijat ovat havannoineet koronakevään kulkua alkumetreiltä asti kahdessa blogissa. Poikkeustilassa-blogissa seurataan kahdeksan pk-yrityksen taivalta ja In the Light of Corona -blogissa tätä aikaa katsotaan disruptiotutkimuksen näkökulmasta.

Suomenkielinen Poikkeustilassa-blogi syntyy viikoittaisten haastattelujen pohjalta. CCR:n tutkijat Antti Saurama, Thomas Westerholm, Taina Eriksson ja Annika Liikamaa haastattelevat joka viikko kahdeksan, eri aloja edustavan yritysten välisillä markkinoilla toimivan pk-yritykseen johtoa, ja taltioivat yritysten ajantasaisia kokemuksia ja henkilöiden tuntemuksia viikoittain päivittyvään blogiin.

- Yritykset ovat kohdanneet lukuisia erilaisia riskejä koronakriisin aikana ja jo nyt vajaan kolmen kuukauden aikana on opittu todella paljon erilaisista häiriötilanteista. Koronatilanne muun muassa lykkää useiden yritysten kasvusuunnitelmia, mutta toisaalta yritysten nyt tekemä kehitystyö voi avata niille mahdollisuuksia jopa suunniteltua nopeampaan kasvuun tulevina vuosina.

Lue lisää: https://blogit.utu.fi/poikkeustila/

Englanninkielinen In the Light of Corona on Disruptiolaboratorion Milla Wirénin blogi, jossa disruptiota ja koronakevättä pohditaan sen mahdollisten yhteiskunnallisten vaikutusten kannalta. Blogi yhdistää tutkimustietoa ja henkilökohtaisia havaintoja, ja pyrkii tuomaan esiin näkökulmia, joita julkisessa keskustelussa ei ole väsymykseen asti pengottu.

- Disruptioblogin aiheet kumpuavat omista kiinnostuksenkohteistani ja havainnoista, joita tämä kevät on tuottanut. Punainen lanka muodostuu sen pohtimisesta, mihin suuntaan tämä vedenjakajakevät yhteiskuntamme ja yksilöiden toiminnan keikauttaa.

Lue lisää: https://disrupt.utu.fi/blog/

Luotu 09.06.2020 | Muokattu 09.06.2020