Early European Books EEB on kultakaivos tieteenhistoriaan

20.04.2021

Early European Books tietokanta on kultakaivos kaikille ennen vuotta 1701 julkaistua kirjallisuutta tutkiville ja tieteenhistoriasta kiinnostuneille henkilöille.

Aikalaiskirjallisuutta ja harvinaisuuksia

Tietokanta sisältää laadukkaasti digitoituja harvinaiskirjoja Wellcome kirjastosta Lontoosta, Tanskan kuninkaallisesta kirjastosta, Ranskan kansalliskirjastosta, Alankomaan kansalliskirjastosta  ja Firenzen kansallisesta keskuskirjastosta.

Tietokannassa on monikielistä aikalaiskirjallisuutta lääketietieteen historiasta, kemiasta, alkemiasta, okkultismista, tähtitieteestä, filosofiasta ja merenkulusta. Tietokannassa on lukuisia teoksia, jotka sisältävät havaintoja eurooppalaisesta sotahistoriasta, politiikasta, kaupankäynnistä, kolonialismista, antropologiasta, maantiedosta, tullimaksuista, rahataloudesta, demonologiasta, uskonnosta ja uskonpuhdistuksesta. Myös humanismin klassikoita ja inkunaabeleita saat kätevästi tutkittavaksesi suoraan työpöydällesi tästä tietokannasta.

Monipuoliset hakumahdollisuudet

Tietokannassa on hyvät selaus - ja hakuominaisuudet, sillä kirjojen metatiedot ovat erittäin monipuoliset, sisältäen tavanomaisten metatietojen lisäksi myös useita dokumenttien erikoispiirteitä, jotka ovat myös haettavissa olevia elementtejä mm. kartat, kuvat, piirrokset ja vaakunat. USTC luokituksen ja CERL thesauruksen ansiosta löydät tietokannasta eri kielellä julkaistuja samaa aihepiiriä koskevia teoksia.

Kirjat on digitoitu kokonaisuudessaan kannesta kanteen ja kuvaa voi myös suurentaa tarpeellisten yksityiskohtien havaitsemiseksi. Kirjojen sisältöjä voi myös tallentaa ja tulostaa kuten ProQuestin tietokannoissa yleensäkin. Voit myös rekisteröityä palveluun ja luoda oman kirjanhyllyn tutkimuksesi kohteista.

Ilahduttava on myös jatkotutkimukseen ohjaava elementti, sillä tietokanta tarjoaa vinkkejä tyyliin ” saatat olla kiinnostunut myös näistä teoksista”, jolloin saat linkkejä uusiin, kenties vastikään julkaistuihin teoksiin, jotka löytyvät kirjastosta. Tietokanta tarjoaa apuneuvona myös linkkejä teoksiin, joissa tutkimuksesi kohteena ollutta teosta on siteerattu viime aikoina.

Tutustu Early European Books kokoelmiin

Turun yliopiston kirjastossa Volter- kirjastotietokannan välityksellä saatavissa olevat Early European Books kokoelmat ovat 1,2,3,9,10,12,13, ja ne ovat käytettävissäsi vuoden 2022 loppuun saakka.

Katso lisätietoja ja opastusta tietokannasta kertovasta oppaasta.

 

Luotu 20.04.2021 | Muokattu 20.04.2021