Egodokumentit tutkimuksen lähdeaineistona

29.04.2020

Kolme egodokumentteja, reflektiivistä kirjoittamista ja muistitietoja sisältävää tietokantaa kirjaston aineistovalikoimassa: North American Immigrant Letters, Diaries and Oral histories, British and Irish Women’s Letters and Diaries  ja North American Women’s Letters and Diaries

Poikkeusolot ja henkilökohtaisessa elämässä tapahtuvat muutokset saattavat lisätä tarvetta heijastella tuntemuksia kirjoittamalla päiväkirjoja tai kirjeitä. Kirjeiden kirjoittaminen on myös vuorovaikutuksessa olemista, päiväkirjamerkinnöin voi helpottaa oman tilanteen jäsentämistä ja  tilanteesta selviytymistä, kuten olemme lukeneet viime aikojen koronapäiväkirjoista. 

Myös muina aikoina omassa elämänpiiristä tapahtuneet muutokset ovat saaneet entisaikojen ihmiset tarttumaan kynäänsä tai tuottamaan muulla tavoin omaelämäkerrallisia  aineistoja. Kirjaston hankkimissa egodokumentteja sisältävissä tietokannoissa on luettavissa tuhansia digitoituja kirjeitä, päiväkirjamerkintöjä ja tallennettuja omaelämäkerrallisia kertomuksia Kanadasta, Yhdysvalloista, Englannista, Skotlannista, Irlannista, Walesista usealta vuosisadalta erilaista näkökulmista lähtevän tutkimuksen tarpeisiin. 

North American Immigrant Letters, Diaries and Oral Histories tietokanta tarjoaa kiinnostavan henkilökohtaisen näkökulman siihen, mitä merkitsi Amerikkaan ja Kanadaan muuttaminen. Tietokanta sisältää myös Suomesta ja muualta Pohjoismaista muuttaneiden ihmisten henkilökohtaisia tietoja ja tuntemuksia Ellis Island Oral History projektissa. 

Kaikki  yllämainitut tietokannat ovat haettavissa Volter-kirjastotietokannasta.

Lisätietoja ja ohjeita nettiosoitteesta: https://proquest.libguides.com/turku

Luotu 29.04.2020 | Muokattu 29.04.2020