Enemmän tehokkuutta ICT-alalle, parempaa työhyvinvointia

31.10.2012

Miten sulautettujen järjestelmien suunnittelutyötä saadaan tehostettua samalla, kun työhyvinvointi lisääntyy?

 

​Tekesin rahoittamassa ennakkoluulottomassa hankkeessa pyritään saamaan työtiimeihin tehokkuutta ketterien menetelmien avulla ja samalla työntekijät voimaan hyvin.

Turun yliopiston Innovaatiot ja yrityskehitys (BID) -keskus, Työterveyslaitos  sekä ryhmä yritys- ja yhdistyspartnereita ovat käynnistäneet kaksivuotisen AgiES-tutkimushankkeen. Hankkeessa tutkitaan ketterien menetelmien soveltamisesta sulautettujen järjestelmien suunnittelussa. Tutkimuksessa korostuvat sekä työtehokkuuden että työhyvinvoinnin näkökulmat.

AgiES-hankkeen (Agile and Lean Product Development Methods for Embedded ICT Systems) tavoitteena on soveltaa ohjelmistokehityksessä laajasti käytettyjä ja toimiviksi havaittuja ketteriä menetelmiä osana tietokonelaitteistojen ja sulautettujen järjestelmien suunnitteluprosesseja.

Ketterien menetelmien soveltamista tutkitaan sekä työtehokkuuden että työhyvinvoinnin näkökulmasta. Tutkimushankkeen lopputuloksena tuotetaan suomalaisten ICT-yritysten käyttöön helposti lähestyttävä käsikirja opastamaan ketterien menetelmien soveltamisessa.

Luotu 31.10.2012 | Muokattu 16.10.2020