Esitelmäkutsu: Työväentaide- ja kulttuuri muutosvoimana -symposium 26.-27.4.2018

24.08.2017

Taide muokkaa ja uudistaa todellisuutta. Se ravistelee rakenteita ja hahmottaa toisenlaisen yhteiskunnan mahdollisuuksia. Taide ja muu kulttuuritoiminta on ollut keskeinen osa työväenliikettä koko sen historian ajan. Samalla työväenliike on 1800-luvulta alkaen ollut yhteiskunnallisen taiteen ja kulttuuritoiminnan ytimessä.

Työväentaide ja -kulttuuri muutosvoimana -symposiumissa tarkastellaan työväen musiikkia, kirjallisuutta, näyttämöitä ja muuta kulttuuritoimintaa Suomessa. Pyrkimyksenä on avata uusia näkökulmia työväenkulttuurin tutkimukseen tarkastelemalla työväen taiteen ja kulttuuritoiminnan eri ilmenemismuotoja, käyttöyhteyksiä ja merkityksiä historiassa ja nykyisyydessä. Samalla tarkoitus on kartoittaa ja päivittää sitä, minkälaista työväenkulttuuriin liittyvää tutkimusta Suomessa tällä hetkellä tehdään.

Kutsumme työväenkulttuurin tutkijoita kaikilta tutkimusaloilta ja eri alojen risteyskohdista pohtimaan työväentaiteen ja -kulttuurin historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. Seminaari on avoin kaikille työväenkulttuurista kiinnostuneille tutkijoille.

Esitelmäehdotusten deadline 31.10.2017. Katso tarkempi esitelmäkutsu (CFP) täältä http://www.uniarts.fi/tyovaentaidejakulttuuri
Luotu 24.08.2017 | Muokattu 24.08.2017