Kielikeskus tutkii 5

19.12.2023

Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa, että Kieli- ja viestintäopintojen keskuksen julkaisu Kielikeskus tutkii 5 on ilmestynyt. 

Kuten kaikki tiedämme, koronavirus muutti maaliskuussa 2020 monia suunnitelmia. Se vaikutti opettajiemme mahdollisuuksiin työskennellä minkään muun asian parissa kuin sen, miten selviytyä hetkessä tapahtuneesta siirtymisestä verkko-opetukseen kaikkine haasteineen. Kun opettajat ja opiskelijat alkoivat palata kampukselle ja elämä "normalisoitui", ajatuksemme palasivat julkaisemiseen. Niinpä Kielikeskus tutkii 5 siirrettiin syksylle 2023. Tässä uusimmassa julkaisussa esittelemme seitsemän uutta artikkelia, jotka käsittelevät monenlaisia kielikeskuksen opetukseen liittyviä aiheita.  

Aiheet heijastelevat opetuksemme perinteisempiä puolia ja läpikäymiämme muuttuvia aikoja. Artikkeleiden kirjo ulottuu kieli- ja viestintätaitojen roolista tulevaisuuden uran tukemisessa ruotsin kielen käyttöön nykypäivän työelämässä ja ruotsin kielen opiskelijoiden odotuksiin yliopistossa. Kielikeskuksen muuttuvaa luonnetta työpaikkana edustavat artikkelit digitaaliajan oppimistavoitteista ja opettajaopiskelijoiden kokemuksista koronavuosien aikana. Kulttuurikysymyksiä tarkastellaan suhteessa vaihto-opiskelijoiden kokemuksiin Suomesta, ja kuulemme myös opiskelijan ääntä espanjalaisesta näkökulmasta.

Julkaisu on ladattavissa täältä: https://www.utupub.fi/handle/10024/176178

Luotu 19.12.2023 | Muokattu 21.12.2023