Miten tuemme nuoria omannäköisten uravalintojen tekemisessä? Tule mukaan löytämään vastauksia Potentiaali-hankkeen loppuvuoden tilaisuuksista

01.10.2021

Potentiaali-hankkeessa on kehitetty nyt kahden vuoden ajan sukupuoli- ja kulttuuritietoisen ohjauksen toimintamallia sekä erilaisia työvälineitä uraohjausta tekevälle opetus- ja ohjaushenkilöstölle. Järjestämme loppuvuoden aikana kolme aamukahvitilaisuutta, kolme toiminnallista koulutusiltapäivää sekä iltapäivän mittaisen webinaarin. Jokaisessa tilaisuudessa on oma teemansa, jota käsitellään tutkimustiedon, käytännön harjoitusten ja keskustelun kautta. 

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille. Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Potentiaalin AAMUKAHVIT: Myytit myttyyn! Uskomuksia ja oletuksia koulutus- ja uravalinnoista

Tervetuloa virtuaalisille aamukahveille kanssamme. Jokaisessa tilaisuudessa käsitellään yhtä koulutusvalintoihin vaikuttavaa myyttiä tiedon ja kokemuksen näkökulmista. Aamukahveilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja vaihtaa kokemuksia, mutta olet tervetullut mukaan myös ihan vain kuuntelemaan.

  • pe 15.10. klo 9–10: Biologia määrää – vai määrääkö? 
  • pe 12.11. klo 9–10: Miesten työt, naisten hommat?
  • pe 3.12. klo 9–10: Jokainen saa Suomessa valita itse

> Lue lisää teemoista ja ilmoittaudu mukaan

Potentiaalin TOIMINNALLISET KOULUTUSILTAPÄIVÄT

Järjestämme loppuvuoden aikana kolme toiminnallista koulutusiltapäivää. Jokaisessa iltapäivässä on oma teemansa, jota käsitellään tutkimustiedon, käytännön harjoitusten ja keskustelun kautta.

  • to 14.10. klo 13–16: Oppilaitosten toiminnallinen tasa-arvosuunnittelu – miten ja miksi?
  • to 18.11. klo 13–16: Ainokaiset alalla – miten toimia vahvasti sukupuolittuneiden alojen opiskelijoiden kanssa?
  • to 9.12. klo 13–16: Menetelmiä reppuun – välineitä oppilaitosten yhdenvertaisuustyön tueksi

> Lue lisää teemoista ja ilmoittaudu mukaan

WEBINAARI ”Yhdenvertainen ohjaus nyt ja tulevaisuudessa”, ke 24.11. klo 12.30–14.45

Potentiaali-hanke käynnistyi 2019 laajalla selvitystyöllä, jossa kartoitettiin aiempia ja käynnissä olevia opetuksen ja ohjauksen kehittämishankkeita, joiden keskeinen teema on ollut tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen. Olemassa olevaa tietoa ja opetus- ja ohjaustyötä tekevien kokemuksia on hyödynnetty hankkeen kaikessa kehittämistyössä. Kehittämistyön yhtenä lopputuloksena on yhdenvertaisen ohjauksen malli, joka esitellään marraskuun webinaarissa.
 
Kysymme myös, millainen voisi olla tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyön tulevaisuus opetuksen ja ohjauksen kontekstissa? Millaiset käytännöt mahdollistavat ja edistävät tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden konkreettista toteuttamista? Keskustelussa mukana joukko tasa-arvon ja koulutuksen asiantuntijoita.
 
> Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 22.11. mennessä. 

Lisätietoja kaikista tilaisuuksista: 

Sari Miettinen
Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto
sari.miettinen@utu.fi 
www.potentiaalihanke.fi
 
- - -  
 
Potentiaali-hankkeessa kehitetään sukupuoli- ja kulttuuritietoisen ohjauksen toimintamallia ja työvälineitä opetus- ja ohjaushenkilöstölle ja kytketään ne osaksi uraohjausta. Hankkeen kohderyhmänä on sekä ohjauspalveluita tarjoavien tahojen henkilökunta (kuten Ohjaamot, TE-toimistot) että yläkoulujen ja toisen asteen oppilaitosten opettajat ja ohjaajat. Hankkeessa edistetään myös opiskelijoiden ja asiakkaiden osaamisidentiteetin kehittymistä ja kykyä nähdä vaihtoehtoisia urapolkuja. Hanketta osarahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Euroopan sosiaalirahaston ohjelmasta Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 (toimintalinja 3. Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus ja erityistavoite 8.1. Työ- ja koulutusurien sukupuolenmukaisen eriytymisen lieventäminen). 

ESR-rahoituslogot
 

Luotu 01.10.2021 | Muokattu 01.10.2021