Asiasana: Tulevaisuuden tutkimuskeskus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Call for Papers: Learning Futures - Futures of Learning, 10-12 June 2020, Helsinki, Finland

25.10.2019

As we move further into the 21st century, we need to renew our understanding of what it means to learn, teach, and develop new knowledge. Education systems and learning processes for people of all ages are needed to navigate uncertainty, address known problems, identify new ones, and be able to detect and make the sense of emergent issues and opportunities. The roles of education and learning are also becoming more essential in solving the pressing global ecological, cultural, societal and economic challenges.

Tulevaisuuden tutkimuskeskus tunnisti Turun seudun kiertotalouden toimijat

08.10.2019

Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus tutki kiertotalouden tilannetta Turun seudulla. Seudulla on noin 700 eri kiertotalouteen liittyvää toimijaa. Näistä 270 on yrityksiä, jotka toteuttavat kiertotaloutta näkyvästi tai ovat julkisen toimijan yhteistyökumppaneita. Toiseksi eniten kiertotaloustoimijoita on tutkimuksessa ja koulutuksessa. Kiertotalouden toteutettavuustutkimus tehtiin Turun kaupungin tilauksesta.

Kirjamessuilla tiede katsoi tulevaisuuteen ilmastotekojen ja elintarvikkeiden näkökulmasta

07.10.2019

Yliopiston osastot vetivät Turun Kirjamessuilla ennätysmäärin väkeä puoleensa. Eduskuntatutkimuksen keskuksen pisteellä poliitikkoja ja heidän sanontojaan yhdisti toisiinsa lähes 900 henkilöä, Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen pisteellä parasta arjen ilmastotekoa äänesti yli 1500 henkilöä. Yleisöä kiinnostivat myös elintarvikealan kehittämistä esitelleet yliopistolaiset.

Turun yliopiston tulevaisuusalusta Bastu kehittää Helsingin, Espoon, Vantaan ja Turun yritysalueille vähähiilisiä ja resurssiviisaita toimintatapoja

02.10.2019

Yritykset voivat vähentää nopeasti ilmastovaikutuksiaan konkreettisilla energiatehokkuutta ja kiertotaloutta edistävillä toimenpiteillään. Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku ja VTT ovat mukana Helsingin kaupungin koordinoimassa 6Aika – HNRY Hiilineutraalit ja resurssiviisaat yritysalueet -kehityshankkeessa, jossa myös Turun yliopiston tulevaisuusalusta Bastu on osatoteuttajana. Kaupunkien tavoitteena on olla hiilineutraaleja viimeistään 2029–2035.

Turun yliopisto esillä monipuolisesti Kirja- ja Ruokamessuilla 4.-6.10.

19.09.2019

Eduskuntatutkimuksen keskus ja tulevaisuuden tutkimuskeskus esittäytyvät Turun kirjamessuilla B-hallissa. Turun yliopiston lavaohjelma tarjoaa laajan kattauksen ilmastonmuutoksesta sekä lukemisesta. Asiantuntijat muun muassa miettivät, miten ilmastonmuutosta voidaan hillitä, miten se näkyy kirjallisuudessa sekä luonnossa. Samanaikaisesti järjestettävillä ruokamessuilla esillä ovat Brahea-keskus, funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus ja elintarvikekemia ja -kehitys.