Asiasana: Tulevaisuuden tutkimuskeskus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Tulevaisuuspalkinto TVA:lle sen pitkäjänteisestä työstä tulevaisuudentutkimuksen tietoisuuden ja osaamisen kehittämiseksi

09.06.2020

Tulevaisuuden tutkimuksen seura myöntää vuosittain Tulevaisuuspalkinnon ansiokkaasta tulevaisuusteosta ja/tai tulevaisuudentutkimuksen tieteenalan puolesta toimimisesta. Tänä vuonna seuran hallitus on päättänyt myöntää palkinnon Tulevaisuudentutkimuksen Verkostoakatemialle (TVA) tunnustukseksi sen vaikuttavasta ja pitkäjänteisestä työstä tulevaisuudentutkimuksen nostamiseksi valtakunnallisesti kaikenikäisten opiskelijoiden tietoisuuteen sekä tulevaisuusopintojen mahdollistamiseksi tuhansille innostuneille vuosien mittaan.

Futuurissa 2/2020: Suomen kansallisen ennakoinnin tila, Koronakriisi ja ennakointihaasteet sekä Yksityisyyden tulevaisuus

25.05.2020

Suomessa on pitkälle kehittynyt ja kansainvälisesti arvostettu kansallinen ennakointijärjestelmä. Toimintaympäristön muutostahdin kiihtyessä ennakoinnin merkitys kasvaa. Suomessa julkishallinnon tekemä ennakointityö on kuitenkin muuttuviin olosuhteisiin nähden yksipuolista: organisaatiot keskittyvät pääasiassa todennäköisten tulevaisuuksien kartoittamiseen yllätysten ja uusien mahdollisuuksien ennakoinnin sijaan. 

Varsinais-Suomi kasvuun post-Covid -webinaari

Aika

28.5.2020 klo 14.15 - 16.00
Koronapandemia on viime kuukausina muuttanut koko maailmaa. Se on ajanut yhteiskunnan ja etenkin talouden suuren epävarmuuden aikaan. Varsinais-Suomessa katse on kuitenkin suunnattu tulevaisuuteen, jossa haasteiden ohella nähdään myös mahdollisuuksia.Tulevaisuutta rakennetaan laaja-alaisessa...

Varsinais-Suomi kasvuun post-Covid -webinaari to 28.5.2020

20.05.2020

Koronapandemia on viime kuukausina muuttanut koko maailmaa. Se on ajanut yhteiskunnan ja etenkin talouden suuren epävarmuuden aikaan. Varsinais-Suomessa katse on kuitenkin suunnattu tulevaisuuteen, jossa haasteiden ohella nähdään myös mahdollisuuksia.

Futures Skills in a Volatile World

Aika

11.6.2020 klo 12.00 - 16.00
Welcome to the first online Pre-Event of the Futures Conference 2021 focusing on the futures skills in a volatile world.

Yksityisyyden tulevaisuutta määrittää kaksi kilpailevaa ajattelutapaa (Väitös: FM Matti Minkkinen, 15.5.2020, tulevaisuudentutkimus)

Yksityisyyden suojan tulevaisuudesta Euroopassa käytävä keskustelu on jumissa jatkuvan kasvun ja traagisen menetyksen tarinoiden välissä, selviää FM Matti Minkkisen tuoreesta väitöstutkimuksesta. Väittelijän mukaan ristiriitaisessa tilanteessa on myös aineksia uusiin avauksiin. 

WISE-hanke tukee päättäjiä koronaviruspandemian aikana tehtävissä päätöksissä

27.04.2020

Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus on mukana STN-rahoitteisessa WISE-hankkeessa, jossa kehitetään monimutkaisiin yhteiskunnan ja ympäristön kriiseihin soveltuvia päätöksentekotapoja. Tutkijat ovat osana monitieteellistä tutkimusryhmää suunnittelemassa parhaillaan kuntapäättäjille ja asiantuntijoille uudenlaista harjoitusta, jossa rakennetaan tilannekuvaa kriisistä sekä siinä vallitsevasta epävarmuudesta ja tarvittavasta tiedosta. 

Tutkimus: Suomen kansallinen ennakointi tulee päivittää 2020-luvulle

03.04.2020

Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen ja Demos Helsingin tekemän tutkimuksen mukaan Suomessa on pitkälle kehittynyt ja kansainvälisesti arvostettu kansallinen ennakointijärjestelmä. Toimintaympäristön muutostahdin kiihtyessä ennakoinnin merkitys kasvaa. Suomessa julkishallinnon tekemä ennakointityö on kuitenkin muuttuviin olosuhteisiin nähden yksipuolista: organisaatiot keskittyvät pääasiassa todennäköisten tulevaisuuksien kartoittamiseen yllätysten ja uusien mahdollisuuksien ennakoinnin sijaan.