Sateenkaaren väreissä marraskuuhun

04.11.2019

Kulttuuria kaikille -palvelu ja Seta kutsuvat mm. muistiorganisaatioita viettämään toista sateenkaarihistoriakuukautta. Turun yliopiston kirjastosta vastaamme kutsuun ja esittelemme kaksi aiheeseen liittyvää aineistoa.
 

LGBT Magazine Archive

LGBT Magazine Archive on lehtiarkisto, joka sisältää yli kaksikymmentä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asioita käsittelevää aikakauslehteä. Lehdet ovat pitkään ilmestyneitä vaikutusvaltaisia julkaisuja. Arkisto kattaa lehdet ensimmäisestä numerosta vuoteen 2015 tai lehden päättymiseen. Varhaisin julkaisu on vuodelta 1954. Suurin osa lehdistä on julkaistu Britanniassa tai Yhdysvalloissa, mutta joukossa on myös yksi Ranskassa julkaistu ranskankielinen lehti. Lehdet on skannattu täysvärisinä kannesta kanteen. 

Aiheet käsittelevät mm. historiaa, politiikkaa, terveyttä ja lainopillisia kysymyksiä.

LGBT Thought and Culture

LGBT Thought and Culture on tietokanta, joka sisältää LGBT-kulttuuria käsitteleviä dokumentteja ja kirjallisuutta 1900-luvulta tähän päivään. Aineisto soveltuu esim. kulttuurintutkijoille, sukupuolentutkijoille, sosiologeille ja politiikantutkijoille.

Tietokanta sisältää kirjoja, viranomaisdokumentteja, aikakauslehtiä, kirjeitä, puheita, haastatteluja ym. Erityispiirteenä voi mainita kokoelmat, jotka sisältävät merkittävien vaikuttajien kirjeenvaihtoa: The Pat Rocco Collection, The Jeanne Córdova Papers, ja The Magnus Hirschfield Collection. Aineistoa on ympäri maailman, mutta pääpaino on Euroopassa, Australiasa, Uudessa-Seelannissa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Molempiin aineistoihin pääsee kirjaston sivulta sosiaalitieteiden oppaasta tai Volter tietokannasta hakemalla aineistojen nimellä.

LGBT Magazine Archive
LGBT Thought and Culture  
 

Luotu 04.11.2019 | Muokattu 04.11.2019