Screen Studies - uudenlainen resurssi elokuvatutkimuksesta kiinnostuneille

26.04.2019

Yksi viimeaikaisista uusista tietokantahankinnoista on Screen Studies, joka on uudenlainen resurssi elokuvatutkimuksesta kiinnostuneille, sillä tietokanta sisältää aineistoja, jotka mahdollistavat elokuvien tarkastelun ja tutkimisen myös käsikirjoitustasolla.

 

​Käsikirjoituksia esipuheineen

Tietokannassa on tällä hetkellä yli kahdeksankymmentä käsikirjoitusta mm. Christopher Nolanin käsikirjoitus elokuvaan ”Dunkirk”, Joel ja Ethan Coenin ”O Brother, where art thou”, Alex Garlandin ”Never let me go”- käsikirjoitus, missä on Kazuo Ishiguron itsensä kirjoittama esipuhe.

E-kirjoja elokuvan teoriasta käsikirjoittamiseen

Tietokanta sisältää myös yli 240 e-kirjaa, joka käsittelevät mm. elokuvan teoriaa, genrejä, teemoja ja toimijoita eri maissa. Elokuva-alalla pitkään toimineet henkilöt avaavat teoksissaan lähtökohtiaan elokuvaan taidemuotona tai dokumenttina esim. teossarjassa ”Projections”. 

He antavat myös käytännön neuvoja käsikirjoittamiseen ja elokuvien tekemiseen esim. teoksissa : “How to write: a screenplay”, “Writing in pictures: screenwriting made (mostly) painless”, “Understanding screenwriting: learning from good, not-quite-so-good, and bad screenplays”. Uusimpia lähtökohtia tarinan kertomisen vaikuttavuuteen voi lukea teoksesta “The Science Of Screenwriting : The Neuroscience Behind Storytelling Strategies”.

Elokuvahistoriallinen aikajana

Tietokannassa on elokuvahistoriallinen aikajana, jota selaamalla saa nähtäväkseen avaintapahtumat ja niihin liittyvät henkilöt. Tietokantaa päivitetään vuosittain. Screen Studies: Bloomsbury and Faber Screenplays and Criticism –tietokantaan on pääsy Volter-tietokannasta.

 

 

 



 

Luotu 26.04.2019 | Muokattu 27.05.2019