Seppo Koskinen kiteyttää suomalaisen työlainsäädännön puoleen tuntiin Professors Studiossa

17.01.2019

Seppo Koskinen päätti jo nuorukaisena omistautua työlainsäädännölle. Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan työelämäprofessorin Ari Mölsän haastattelussa juuri eläköitynyt Koskinen kiteyttää puoleen tuntiin suomalaisen työlainsäädännön historian 1800-luvun lopulta tähän päivään.

 

 

 

seppo-koskinen-ari-molsa

Seppo Koskinen päätti 1970-luvulla, vasta 16-vuotiaana, että hän väittelee tohtoriksi työoikeudesta. Niin kävi, ja vuoden 2018 lopulla Koskinen jäi eläkkeelle oltuaan 45 vuotta työoikeuden pauloissa. Sinne hänet veti kiinnostus työn ja pääoman väliseen ristiriitaan.

– Työoikeus ja työlainsäädäntö sovittelee työn ja pääoman välistä ristiriitaa, ja se on siinä mielessä hyvin keskeinen asia, Seppo Koskinen totesi Professors Studiossa.

Videon aikana Koskinen piirtää kaaren 1800-luvun lopun oikeuksiaan peräävistä työläisistä tämän päivän yhteiskuntaan. Viimeisimpänä käänteenä hän näkee Sipilän hallituksen aikana tapahtuneeseen muutokseen, jossa työntekijöiden suojelun tilalle tai vähintäänkin rinnalle on nousemassa tavoite työllistämisen helpottamiseksi.

>> Katso Professors Studio -video

 

Teksti: Erja Hyytiäinen
Kuva ja video: Antti Tarponen

Luotu 17.01.2019 | Muokattu 17.01.2019