Tohtorit promovoitiin juhlavin menoin

03.06.2013

Konserttitalolla vihittiin 112 tohtoria ja 13 kunniatohtoria perjantaina 31.5.2013.

Juhlaväki siirtyi promootiokulkueessa Turun konserttitalolta tuomiokirkkoon.

​Turun yliopisto juhli tohtoreitaan kaikkien tiedekuntien yhteisellä tohtoripromootiolla 30.5–1.6.2013. Kolmipäiväisissä promootiojuhlallisuuksissa akateeminen perinne edustaa jatkuvuutta ja tämän päivän tieteen ja korkeamman sivistyksen sidosta vanhaan eurooppalaiseen sivistykseen.

Ensimmäinen Turun yliopiston kaikkien tiedekuntien tohtoripromootio pidettiin vuonna 1927.

Miekanhiojaiset

Promootio alkoi torstain miekanhiojaisilla. Juhlassa promovoitavat tohtorit ja kunniatohtorit teroittivat tieteen miekkansa kuohuviinillä kostutetuilla tahkoilla.

promootio2013_Allan_Rosas-02-480p.jpg
Euroopan unionin tuomioistuimen jäsen, oikeustieteen tohtori Allan Rosas on yksi Turun yliopiston uusista kunniatohtoreista. Rosas hioi tieteen miekkaansa hänen puolisonsa pyörittäessä tahkoa.

Promootioakti

Perjantaina juhlaväki kokoontui varsinaiseen promootioaktiin konserttitalolle. Tänä vuonna promootiossa vihittiin 112 tohtoria ja 13 kunniatohtoria. Edellisen kerran promootio järjestettiin vuonna 2011, jolloin promovoitiin 118 tohtoria, 19 kunniatohtoria ja kolme riemutohtoria.

promootio2013_promootioakti-tse--21_aarikka-stenroos-480p.jpg
Yksi promovoiduista tohtoreista oli Leena Aarikka-Stenroos, joka toimii tutkijatohtorina markkinoinnin ja kansainvälisen liiketoiminnan laitoksessa.

Promootio2013_promootioakti-364-2_tuomioja-220p.jpg
Ministeri Erkki Tuomioja vihittiin kunniatohtoriksi.

Promootio2013_kulkue-57_jaan_einasto-220p.jpg
Kunniatohtori, akateemikko Jaan Einasto akateemisessa kulkueessa.
promootio2013_päivälliset-104_angnès_van_zanten-480p.jpg
Kunniatohtori, tutkimusjohtaja Agnès van Zanten puolisoineen Turun linnassa juhlaillallisella. van Zanten työskentelee Pariisissa, Observatoire Sociologique de Changementissä.

Aiheeseen liittyen:

>>  Promootio 2013

>> Turun yliopisto juhlii tohtoreitaan kolmipäiväisellä promootiolla

>> Kunniatohtorit paljastivat, miten tiede parantaa

>> Kunniatohtori Einasto: Vain pieni osa universumistamme on silminnähtävää

>> Tulevaa kunniatohtoria odottaa tuplaelämys