Turun korkeakoulujen Kakkosten päivä järjestetään verkon välityksellä 13.3.2020

11.03.2020

Koronavirustilanteen vuoksi Turun korkeakoulujen (Turun yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu, Diak ja Humak) toisen asteen opiskelijoille suunnattu Kakkosten päivä järjestetään etäyhteyksin, ei yliopiston kampuksella kuten alun perin on ilmoitettu. Åbo Akademi ja Novia ilmoittivat tiistaina peruvansa samaan aikaan järjestettäväksi suunnitellun UniYH-päivän.

Kakkosten päivän tarkoituksena on tutustuttaa lukiolaiset opintotarjontaan, yliopisto-opiskelun luonteeseen ja koulutusten antamiin valmiuksiin työelämää varten.

Päivän ohjelma pyritään toteuttamaan mahdollisimman pitkälti ilmoitettujen aikataulujen mukaan. Esittelytilaisuuksien seurantalinkit tullaan viemään tapahtuman sivulle torstain 12.3. aikana.

Enemmistö esittelyistä on seurattavissa suoratoistona, mutta osa esittelyistä nauhoitetaan ja niitä voi katsella myöhemminkin. 

– Seuraamme aktiivisesti koronavirustilannetta ja viranomaisten ohjeita. Vaikka Suomessa ei ole nähty tarvetta rajoittaa yleisötilaisuuksien järjestämistä ja korkeakoulut niitä toistaiseksi lähes normaalisti järjestävätkin, on kakkosten päivän osalta ollut epäröintiä osallistujienkin suunnalta koronan leviämisriskin vuoksi. Verkkovälitteisellä Kakkosten päivällä haluamme tarjota riskittömän osallistumismahdollisuuden esittelytilaisuuksiin. Tämä mahdollistaa myös kauempana lukio-opintoja suorittavien osallistumisen päivän ohjelmaan. Valitettavasti aivan kaikkea päivään suunniteltua ohjelmaa (muun muassa esittelykierrokset kampuksella) emme tällä aikataululla pysty verkon kautta toteuttamaan, mutta valtaosa esittelyistä järjestetään kuitenkin, Turun yliopiston opiskelijavalinnan ja hakijapalveluiden osastopäällikkö Mari Kähkönen sanoo. 

Luotu 11.03.2020 | Muokattu 16.03.2020