Turussa kehitetty hammaspaikkamuovi esiteltiin kansainvälisesti

13.03.2019

Turun yliopiston tutkijoiden ja Stick Tech Oy:n yhteistyönä kehitetty uudenlainen hammaspaikkamuovi, everX FlowTM, esiteltiin kansainväliseen jakeluun maailman suurimmilla hammaslääketieteen tuotemessuilla Kölnissä. Muovin tuotannosta ja markkinoinnista vastaa japanilainen GC Corporation.

GC:n toimitusjohtaja Josef Richter ja tuotepäällikkö Laetitia Lavoix

Muovia kohtaan on esiintynyt poikkeuksellisen suurta mielenkiintoa niin tutkijoiden kuin kliinistä työtä tekevien hammaslääkäreiden suunnalta eri puolilta maailmaa. Muovin ominaisuudet on saatu aikaan erityisillä mikrolujitekuiduilla. 

– Uusi muovi on kliinisesti tärkeimmiltä ominaisuuksiltaan ainutlaatuinen: sen lujuus, sitkeys ja käsiteltävyys ovat ainutlaatuiset, Turun kliinisen biomateriaalikeskuksen laboratoriopäällikkö Lippo Lassila toteaa. 

– Uutta muovia on kehitetty useita vuosia, ja kehitystyö jatkaa Turussa tehtävää laaja-alaista hammaslääketieteen ja lääketieteen kuitulujitteisten yhdistelmämateriaalien tutkimus- ja kehitystyötä, joka on maailmanlaajuisesti ainutlaatuista, professori Pekka Vallittu kertoo.

International Dental Schau -konferenssi

Turussa kehitettyjä kuitulujitteisia materiaaleja käytetään monissa hammashoidon käyttökohteissa ja lääketieteellisissä implanteissa ympäri maailmaa. Stick Tech Oy on perustettu vuonna 1997, ja vuodesta 2011 se on ollut GC Corporationin omistuksessa. 

– Uusi hammaspaikkamuovi vahvistaa Stick Tech Oy:n asemaa innovatiivisten uusien hoitomateriaalien kehitystyössä, mikä on yhtiölle erittäin tärkeää, johtaja Eija Säilynoja sanoo. 

Kuva: International Dental Schau (IDS) on joka toinen vuosi Kölnissä järjestettävä maailman suurin hammaslääketieteen messutapahtuma. Kuvassa Turun kliinisen biomateriaalikeskuksen (TCBC) yhteistyökumppanin GC Corporationin näyttelyalue, jossa TCBCB:ssä kehitetty hammaspaikkamuovi everX Flow esiteltiin alan ammattilaisille. 

Kuva: Stick Tech – GC:n toimitusjohtaja Josef Richter ja tuotepäällikkö Laetitia Lavoix ovat innoissaan uudesta Turussa kehitetystä tuotteesta.

Luotu 13.03.2019 | Muokattu 13.03.2019