Varastokirjastosta tilatut artikkelit toimitetaan 1.9.2021 alkaen vain paperisessa muodossa

23.08.2021

Varastokirjastosta tilattujen artikkelinen toimitustapa muuttuu Varastokirjaston ja Kopioston neuvottelujen vuoksi. Neuvotteluissa on linjattu, että artikkelin maksuton välittäminen suoraan tilaajalle sähköisessä muodossa ei ole tekijänoikeuslain mukaisesti sallittua.

1.9.2021 alkaen Varastokirjasto lähettää skannatut aineistot tilaajakirjastoon, josta ne toimitetaan tilaajalle paperisena. Artikkelien välittäminen sähköisessä muodossa ei ole tekijänoikeuslain mukaisesti sallittua.

Voit noutaa paperiset artikkelit joko Feeniks-kirjastosta tai pyytää lähettämään ne työhuoneeseesi yliopiston sisäisellä postilla.

Artikkelitilaukset tehdään jatkossakin kirjaston kaukopalvelun kautta:

Artikkelikopiot Varastokirjastosta ovat edelleen maksuttomia.

Tavoitteena sähköinen artikkelien edelleenvälittäminen

Varastokirjastossa käynnistyy syksyllä 2021 hanke, jonka tavoitteena on Varastokirjaston aineistoon kohdistuvan kaukolainausprosessin sujuvoittaminen ja toteutus. Tässä yhteydessä jatketaan neuvotteluja Kopioston kanssa. Tavoitteena on luoda tekijänoikeuslupa, jolla Varastokirjasto saisi välittää artikkelikopion suoraan loppukäyttäjälle digitaalisessa muodossa.

Pahoittelemme toimintatavan muutoksesta aiheutuvaa haittaa. Varastokirjasto pyrkii siihen, että artikkelien edelleenvälittämiseen suoraan loppukäyttäjälle löytyy jatkossa toimiva ja lainmukainen ratkaisu. 

Luotu 23.08.2021 | Muokattu 23.08.2021