Jaanet Salminen profiilikuva
Jaanet
Salminen
yliopistonlehtori, Opettajankoulutuslaitos (Turku)
KT, erityisopettaja, fysioterapeutti
Sote-akatemia

Ota yhteyttä

+358 29 450 3639
+358 50 339 5645
Assistentinkatu 5
20500
Turku

Asiantuntijuusalueet

monialainen yhteistyö
lasten ja nuorten hyvinvointi
opetussuunnitelmat
laaja-alaiset oppimisen haasteet
motoriikka ja oppimien
soveltava liikunta

Biografia

Työskentelen yliopistonlehtorina Turun yliopiston Sote-akatemiassa lasten, nuorten ja perheiden teema-alueella. Akateeminen taustani kiinnittyy kasvatustieteelliseen tiedekuntaan, jossa olen toiminut vuodesta 2010 lähtien erityispedagogiikan ja kouluhyvinvoinnin opetus-, kehittämis- ja tutkimustehtävissä.

Olen kiinnostunut monialaisen yhteistyön edistämisestä korkeakoulutuksessa, tutkimuksessa ja työelämässä, erityisesti lasten ja nuorten hyvinvoinnin näkökulmasta.

Sote-akatemiassa vastuullani on Turun yliopiston osalta Osaamispuu.fi® -kehittämistyö sekä LASTU- ja TEKOS-hankkeiden toteuttaminen. Lisäksi toteutan moniammatillisuuteen ja lasten hyvinvointiin liittyviä opintojaksoja ja tutkin monialaista yhteistyötä korkeakoulutuksessa sekä lasten ja perheiden palveluissa.

Olen aiemmin työskennellyt useissa organisaatioissa erityisopettajana, lasten neurologiaan erikoistuneena fysioterapeuttina, soveltavan liikunnan osaajana sekä ratsastusterapeuttina. Lisäksi olen toiminut johtotehtävissä seurakuntien varhaiskasvatuksessa. Olen toiminut myös Suomen eriktuiskasvatuksen liitto ry.:n puheenjohtajana ja Nordiska förbundet för specialpedagogik -yhdistyksen presidenttinä.

Työssäni tärkeänä tavoitteena on koulutuksen ja tutkimuksen työelämärelevanssin lisääminen, jonka saavuttamiseksi toimin tiiviissä yhteistyössä yliopiston ulkopuolisten toimijoiden kanssa.

Julkaisut

Järjestä:

HOHTOa opettajankoulutukseen! (2021)

Turun yliopiston blogi
Kyttälä Minna, Annevirta Tiina, Neitola Marita, Saarinen Minna, Rantamäki Milla, Salminen Jaanet
(E1 Yleistajuinen artikkeli, sanomalehtiartikkeli)