Seppo
Salminen
ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskus
MSc, MS, PhD
Linkit
Asiantuntijuusalueet
Professori, yksikön johtaja
suoliston mikrobisto, probiootit ja prebiootit, ravitsemus ja ruoan turvallisuus, EU lainsädäntö
Opetus
Funktionaalliset elintarvikkeet ja EU lainsäädäntö; Maitohappobakteereiden bioteknologia
Tutkimus
Ravinto ja terveys, suoliston mikrobisto, probiootit, prebiootit, terveysvaikutteiset elintarvikkeet, terveysväittämät, uuselintarvikkeet, lainsäädäntö
Julkaisut
Comments on a recently proposed alternative definition for postbiotics (2025)
Trends in Food Science and Technology
(B1 Vertaisarvioitu muu artikkeli (esim. pääkirjoitus, letter, comment) tieteellisessä lehdessä)
Microbiota, chronic inflammation, and health: The promise of inflammatome and inflammatomics for precision medicine and health care (2025)
hLife
(A2 Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä lehdessä)
Efficacy of fermented foods for the prevention and treatment of bacterial vaginosis and vulvovaginal candidiasis (2025)
Frontiers in Nutrition
(A2 Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä lehdessä)
Postbiotics: a perspective on their quantification (2025)
Frontiers in Nutrition
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Health benefits and risks of fermented foods—the PIMENTO initiative (2024)
Frontiers in Nutrition
(A2 Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä lehdessä)
Fecal microbiota profiles of growing pigs and their relation to growth performance (2024)
PLoS ONE
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Fewer culturable Lactobacillaceae species identified in faecal samples of pigs performing manipulative behaviour (2024)
Scientific Reports
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Safety Assessment of Probiotics in the European Union (2024)
(A3 Vertaisarvioitu kirjan tai muun kokoomateoksen osa)Prebiotics in food and dietary supplements: a roadmap to EU health claims (2024)
Gut Microbes
(B1 Vertaisarvioitu muu artikkeli (esim. pääkirjoitus, letter, comment) tieteellisessä lehdessä)
World Gastroenterology Organisation Global Guidelines : Probiotics and Prebiotics (2024)
Journal of Clinical Gastroenterology
(A2 Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä lehdessä)