Seppo Salminen profiilikuva
Seppo
Salminen
erityisasiantuntija, funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus
MSc, MS, PhD

Contact

+358 29 450 2714
+358 40 060 1394
Kiinamyllynkatu 10
20520
Turku

Asiantuntijuusalueet

Professori, yksikön johtaja
suoliston mikrobisto, probiootit ja prebiootit, ravitsemus ja ruoan turvallisuus, EU lainsädäntö

Opetus

Funktionaalliset elintarvikkeet ja EU lainsäädäntö; Maitohappobakteereiden bioteknologia

Tutkimus

Ravinto ja terveys, suoliston mikrobisto, probiootit, prebiootit, terveysvaikutteiset elintarvikkeet, terveysväittämät, uuselintarvikkeet, lainsäädäntö

Julkaisut

Järjestä:

Fermented foods: a perspective on their role in delivering biotics (2023)

Frontiers in Microbiology
Vinderola Gabriel, Cotter Paul D., Freitas Miguel, Gueimonde Miguel, Holscher Hannah D., Ruas-Madiedo Patricia, Salminen Seppo, Swanson Kelly S., Sanders Mary Ellen, Cifelli Christopher J.
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))

Gestational diabetes is driven by microbiota-induced inflammation months before diagnosis (2023)

Gut
Pinto Y, Frishman S, Turjeman S, Eshel A, Nuriel-Ohayon M, Shrossel O, Ziv O, Walters W, Parsonnet J, Ley C, Johnson EL, Kumar K, Schweitzer R, Khatib S, Magzal F, Muller E, Tamir S, Tenenbaum-Gavish K, Rautava S, Salminen S, Isolauri E, Yariv O, Peled Y, Poran E, Pardo J, Chen R, Hod M, Borenstein E, Ley RE, Schwartz B, Louzoun Y, Hadar E, Koren O
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))

The Concept of Postbiotics (2022)

Foods
Vinderola Gabriel, Sanders Mary Ellen, Salminen Seppo
(Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A2))