Seppo
Salminen
ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskus
MSc, MS, PhD
Linkit
Asiantuntijuusalueet
Professori, yksikön johtaja
suoliston mikrobisto, probiootit ja prebiootit, ravitsemus ja ruoan turvallisuus, EU lainsädäntö
Opetus
Funktionaalliset elintarvikkeet ja EU lainsäädäntö; Maitohappobakteereiden bioteknologia
Tutkimus
Ravinto ja terveys, suoliston mikrobisto, probiootit, prebiootit, terveysvaikutteiset elintarvikkeet, terveysväittämät, uuselintarvikkeet, lainsäädäntö
Julkaisut
Efficacy of fermented foods for the prevention and treatment of bacterial vaginosis and vulvovaginal candidiasis (2025)
Frontiers in Nutrition
(A2 Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä lehdessä)
Postbiotics: a perspective on their quantification (2025)
Frontiers in Nutrition
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Comments on a recently proposed alternative definition for postbiotics (2025)
Trends in Food Science and Technology
(B1 Vertaisarvioitu muu artikkeli (esim. pääkirjoitus, letter, comment) tieteellisessä lehdessä)
Microbiota, chronic inflammation, and health: The promise of inflammatome and inflammatomics for precision medicine and health care (2025)
hLife
(A2 Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä lehdessä)
Safety Assessment of Probiotics in the European Union (2024)
(A3 Vertaisarvioitu kirjan tai muun kokoomateoksen osa)Prebiotics in food and dietary supplements: a roadmap to EU health claims (2024)
Gut Microbes
(B1 Vertaisarvioitu muu artikkeli (esim. pääkirjoitus, letter, comment) tieteellisessä lehdessä)
World Gastroenterology Organisation Global Guidelines : Probiotics and Prebiotics (2024)
Journal of Clinical Gastroenterology
(A2 Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä lehdessä)
Identification of stemness-related glycosylation changes in head and neck squamous cell carcinoma (2024)
BMC Cancer
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Lactic Acid Bacteria : Microbiological and Functional Aspects (2024)
(C2 Toimitustyö tieteelliselle kokoomateokselle)Nutrition Economics : Adding Value to Fermented Foods and Biotics (2024)
Microbiological and Functional Aspects
(A3 Vertaisarvioitu kirjan tai muun kokoomateoksen osa)