Seppo Salminen profiilikuva
Seppo
Salminen
erityisasiantuntija, Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus
MSc, MS, PhD

Contact

+358 29 450 2714
+358 40 060 1394
Itäinen Pitkäkatu 4
20520
Turku

Asiantuntijuusalueet

Professori, yksikön johtaja
suoliston mikrobisto, probiootit ja prebiootit, ravitsemus ja ruoan turvallisuus, EU lainsädäntö

Opetus

Funktionaalliset elintarvikkeet ja EU lainsäädäntö; Maitohappobakteereiden bioteknologia

Tutkimus

Ravinto ja terveys, suoliston mikrobisto, probiootit, prebiootit, terveysvaikutteiset elintarvikkeet, terveysväittämät, uuselintarvikkeet, lainsäädäntö

Julkaisut

Järjestä:

The Concept of Postbiotics (2022)

Foods
Vinderola Gabriel, Sanders Mary Ellen, Salminen Seppo
(Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A2))

Reply to: Postbiotics - when simplification fails to clarify (2021)

Nature Reviews Gastroenterology and Hepatology
Salminen S, Collado MC, Endo A, Hill C, Lebeer S, Quigley EMM, Sanders ME, Shamir R, Swann JR, Szajewska H, Vinderola G
(Kirjoitus tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (B1))