Seppo Salminen profiilikuva

Seppo
Salminen

ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskus
MSc, MS, PhD

Ota yhteyttä

+358 29 450 2714
+358 40 060 1394
Kiinamyllynkatu 10
20520
Turku

Asiantuntijuusalueet

Professori, yksikön johtaja
suoliston mikrobisto, probiootit ja prebiootit, ravitsemus ja ruoan turvallisuus, EU lainsädäntö

Opetus

Funktionaalliset elintarvikkeet ja EU lainsäädäntö; Maitohappobakteereiden bioteknologia

Tutkimus

Ravinto ja terveys, suoliston mikrobisto, probiootit, prebiootit, terveysvaikutteiset elintarvikkeet, terveysväittämät, uuselintarvikkeet, lainsäädäntö

Julkaisut

Järjestä:

Postbiotics: a perspective on their quantification (2025)

Frontiers in Nutrition
Vinderola, Gabriel; Benkowski, Andrzej; Bernardeau, Marion; Chenoll, Empar; Collado, Maria Carmen; Cronin, Ultan; Eckhardt, Erik; Green, Justin B.; Ipharraguerre, Ignacio R.; Kemperman, Rober; Lacroix, Christophe; Minami, Junichi; Wilkinson, Martin; Sanders, Mary Ellen; Salminen, Seppo
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )

Comments on a recently proposed alternative definition for postbiotics (2025)

Trends in Food Science and Technology
Vinderola, Gabriel; Salminen, Seppo; Collado, Maria Carmen; Endo, Akihito; Hill, Colin; Lebeer, Sarah; Merenstein, Daniel; Quigley, Eamonn M.M.; Shamir, Raanan; Swann, Jonathan R.; Szajewska, Hania; Tancredi, Daniel J.; Sanders, Mary Ellen
(B1 Vertaisarvioitu muu artikkeli (esim. pääkirjoitus, letter, comment) tieteellisessä lehdessä)

Efficacy of fermented foods for the prevention and treatment of bacterial vaginosis and vulvovaginal candidiasis (2025)

Frontiers in Nutrition
Akpınar, Aslı; Markiewicz, Lidia Hanna; Harsa, Hayriye Şebnem; Paveljšek, Diana; Domínguez-Soberanes, Julieta; Agirbasli, Zeynep; Naziri, Eleni; El Jalil, Mounaim Halim; Bouchaud, Gregory; Salminen, Seppo; Savary-Auzeloux, Isabelle; Humblot, Christèle; Chassard, Christophe; Pracer, Smilja; Vergères, Guy; Karakaş-Budak, Barçın
(A2 Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä lehdessä)

Health benefits and risks of fermented foods—the PIMENTO initiative (2024)

Frontiers in Nutrition
Todorovic, Smilja; Akpinar, Asli; Assunção, Ricardo; Bär, Cornelia; Bavaro, Simona L.; Berkel, Kasikci Muzeyyen; Domínguez-Soberanes, Julieta; Capozzi, Vittorio; Cotter, Paul D.; Doo, Eun-Hee; Gündüz, Ergün Burcu; Guzel, Mustafa; Harsa, Hayriye S.; Hastaoglu, Emre; Humblot, Christèle; Hyseni, Bahtir; Hosoglu, Muge I.; Issa, Aline; Karakaş-Budak, Barçın; Karakaya, Sibel; Kesenkas, Harun; Keyvan, Erhan; Künili, Ibrahim E.; Kütt, Mary-Liis; Laranjo, Marta; Louis, Sandrine; Mantzouridou, Fani T.; Matalas, Antonia; Mayo, Baltasar; Mojsova, Sandra; Mukherjee, Arghya; Nikolaou, Anastasios; Ortakci, Fatih; Paveljšek, Diana; Perrone, Giancarlo; Pertziger, Eugenia; Santa, Dushica; Sar, Taner; Savary-Auzeloux, Isabelle; Schwab, Clarissa; Starowicz, Małgorzata; Stojanović, Marko; Syrpas, Michail; Tamang, Jyoti P.; Yerlikaya, Oktay; Yilmaz, Birsen; Malagon-Rojas, Jeadran; Salminen, Seppo; Frias, Juana; Chassard, Christophe; Vergères, Guy
(A2 Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä lehdessä)